İŞİNİ DÜRÜST YAPANLAR ZAN ALTINDA KALIYOR

TÜRK ÇAYININ İMAJINI HEP BİRLİKTE KORUMALIYIZ

 

 


Kamuoyunun Dikkatine
Son günlerde basında çıkan kaçak çay haberlerinde Türk çayı ve Türk çay sektörü imajı zarar görmüştür.
Çaydan geçimini sağlayan ve bundan sonra ki yıllarda da sağlayacak tüm çaya emek verenler adına yayınlanan kaçak çay haberlerinde Rize’nin isminin kullanılmasının sakıncalarını belirtmek istiyorum. Rize’de ekmek çay demektir. Bu tür haberlerle Rize çayımızın imajı zedeleniyor, çay müstahsilimizin ekmeğiyle oynanıyor. Aslı astarı belli olmadan bütün çay üreticilerini zan altında bırakan bu haberler “Dünya Markası” olma yolunda ilerleyen Türk çayına ihanettir.
Yayınlanan kaçak çay haberlerinde kişilerin veya firmaların ismi verilmemekte özellikle vurgu Rize ve Rize çayı üzerine yapılmaktadır. Türk çayına gönül vermiş işini dürüstçe yapan sanayici de bu haberlerden dolayı zan altında kalmakta, ticari faaliyet yaparken önüne engel olmaktadır. Bunun önüne geçebilmek için kaçak çay kim getiriyorsa isimlerinin açıklanmasını istiyoruz.
Rize Ticaret Borsası olarak kaçak çayla mücadelemizi her fırsatta dile getirdik. Defalarca katır sırtında insan sağlığını tehdit eden kaçak çayın zararları hakkında kamuoyunu ve yetkili kişileri bilgilendirdik. Dünyada sudan sonra en çok içilen içecek olan çay, hem dünya ekonomisi için hem de ülkemiz ekonomisi için önemli bir gelir kaynağıdır. Dünya çay üreticisi ülkeler kendi ürünlerinin imajlarını en iyi şekilde yansıtırken. Ülkemizin milli içeceği, dünyanın en doğal üretilen çayı olan Türk çayının imajının böyle haberlerle zedelenmesi kabul edilemez.
Ülkemizde 1 milyon kişinin geçimini sağladığı çay sektörüne birlik ve beraberlikle sahip çıkmamız gerekir. Kaçak çayla ilgili çıkan haberlerde tüm kamuoyunun yukarda bahsettiğim konularda üzerinde hassasiyetle durmasını temenni ediyoruz.
Saygılarımla
Mehmet ERDOĞAN
Yönetim Kurulu başkanı


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın