Varda İçme Suyu Çalışmaları ne Durumda?

ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİLER


 

Varda İçme Suyu Yapım Bakım Onarım ve İşletme Birliği yönetim kurulu üyeleri Rize Civar Yerleşimler 2. Kısım İsale Hattı çalışmalarını yerinde incelemek üzere varda yaylasına çıktılar.

İncelemelere Varda Birlik Başkanı Sabit Karafazlı, yönetim kurulu üyeleri Derepazarı Belediye Başkanı Yakup Şamangül, Kendirli Belediye Başkanı Alaaddin Serdar, Derepazarı İl genel meclis üyesi Nurettin Baş, Kalkandere il genel meclis üyesi Mustafa Uzun, İyidere Yaylacılar Köyü Muhtarı Murat Kavalcı ve diğer görevli ve de yetkililer katıldı.


 

İkizdere’nin Güneyce Köyünden yaklaşık 17 km ve 2000 rakımındaki kaynağa kadar olan çalışmalar yerinde incelendi. Varda içme suyu ile 41 adet köy ile İyidere, Derepazarı, Kalkandere ve Kendirli Belediyelerinin su ihtiyacı karşılanacak. Konu ile ilgili açıklama yapan Varda Birlik Başkanı Sabit Karafazlı; “ Varda içme suyu projesinin 2. Kısım isale hattı ve kaynağı incelemek, gözlemlemek üzere buradayız. 2. Kısım 87 km isale hattı, 28 adet yeni depo, kaptaj yapıları, toplama odası, maslak yapıları, servis yolları ve küçük sanat yapılarından oluşmaktadır. Projenin en zor 7 km isale hattını oluşturan kısımdayız. Coğrafyanın zorluğu ortadadır. Öncelikle servis yolları yapılıp kod ayarlaması yapıldı. Suyumuz çok kaliteli ve PH çok yüksektir. Yerleşim yerlerinden uzak adeta buz gibi bir su. DSİ tarafından düzenli su ölçümleri yapılmaktadır. Teknik nedenlerden dolayı çalışma planının biraz gerisindeyiz.  İklim şartları düşünüldüğünde burada ancak 2 veya maksimum 3 ay daha çalışılabilir. Bu nedenle yüklenici firmadan çalışmalara hız vermesini ve ekip âdetini artırmasını bekliyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın