Yeni Doblo ABD Yolcusu

 

HANNOVER - Kapılarını 65. kez açan Avrupa’nın en büyük ticari araç fuarı Hannover’de yoğ un katılım gösteren Türk markaları ve yan sanayi firmaları en son modellerini görücüye çıkardı. 118 otobüs, 103 kamyon, 66 hafif ticari araç, özel üretim 40 model fuarda tanıtılırken çok sayıda yan sanayi markası da fuara katıldı.

Fuarda, Tofaş’ın dünya pazarlarındaki en büyük kozu Doblo’nun yeni versiyonu da ilk kez sahne aldı. Ön yüzü markanın yeni tasarım anlaşıyıyla uyumlu şekilde değiştirilen, arka tasarımında da önemli farklılıkların bulunduğu Doblo’nun iç mekan tasarımı da tamamen yenilendi. Motor ailesinde de değişiklikler yapılan Doblo’nun yakıt tüketimi de düşürüldü.

Fiat, fuarda toplam 17 aracını sergilerken, Yeni Ducato’nun yanı sıra 4’üncü nesil Yeni Doblo’nun dünya prömiyerini de gerçekleştirdi. Fuarda görücüye çıkan ve 14. yaşını kutlayan 4. nesil Doblo`nun günümüze kadar 1.4 milyon adetle önemli bir satış başarısı yakaladığı vurgulandı.

Tofaş CEO’su Kamil Başaran, “2013 içinde 360 milyon dolarlık yatırım tutarı ile yenilenen Doblo projesi üzerinde çalışmaya başladık. Projenin konsept aşamasından üretim aşamasına geçişini 24 ay içerisinde başardık. Tofaş olarak ihracat kapısına ayağımızı koyduk. Artık bütün dünya pazarları bizim. Toplam 80 ülkeye ihracat yapıyoruz. Amerika için de satışımız başladığında yeni Doblo en büyük kozumuz olacak” açıklaması yaptı.

Bursa kalitede öncü

Fiat Professional EMEA Bölgesi Başkanı Henrik Starup, pazara ilk sunulduğu günden bugüne dek iki kez Avrupa’da “Yılın Ticari Aracı” seçilen Fiat Doblo’nun sınıfının ilk gerçek ticari aracı olduğunu belirtti. Starup, yaptığı konuşmada bir dünya markası haline gelen Doblo’nun dünyadaki en iyi otomotiv fabrikalarından biri olan Tofaş’ın Bursa tesislerinde üretildiğine dikkat çekti.

Ford`dan yeni model

Hannover fuarında yeni Transit ve Courier modellerini sergileyen Ford, bu modeler sayesinde ülkemiz pazarında da atağa hazırlanıyor. Ford Otosan Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Aykut Özüner,yılın 8 ayında 21. bin 500 ticari araç sattıklarını, bu rakamı yıl sonunda 46 bine ulaştıracaklarını söyledi. Özüner, “Geçen yıl ticaride pazar payımız yüzde 25 idi. Bu yıl yüzde 26’ya çıkaracağız” dedi.

Hyundai atakta

Fuara damgasını vuran Türk markalardan Karsan, Hyundai ile yaptığı yeni işbirliği sonrasında markanın Avrupa’daki tek üreticisi oldu. Karsan Murahhas Azası Jan Nahum, “Üretimin yüzde 85’ini ihraç edeceğiz.Bu 7 yıllık bir anlaşma ve 200 bin adetlik toplam üretim gerçekleştirilecek. Bu da yıllık 30 bin adetlik üretim anlamına geliyor.Sene sonu üretime başlıyoruz. İlk yıl 10 bin üretime ulaşırız. Birkaç Karsan daha çıkarmayı planlıyoruz” dedi.

Temsa`dan çıkarma

Temsa, yeni jenerasyon Euro 6 motorlu 5 ürününü tanıttı. Temsa Genel Müdürü Dinçer Çelik, ürünlerde yaptıkları yeniliklerle yurtdışına yönelik hedefl erini daha da yukarıya çektiklerini belirterek, “Avrupalı taş ımacıların, bizden beklediği kaliteye sahip ürünlerimiz bu pazarda güçlü bir ş ekilde yerini almış durumda. Biz bu pazara ve müş teri grubuna verdiğ imiz önemi Almanya’da servis ve bayi ağ ımızı da yeniden yapılandırarak gösterdik” dedi.

VW’den sıra dışı

Hannover`deki Avrupa`nın en büyük ticari araç fuarında Alman araba üretici Volkswagen de yer aldı. Volkswagen, fuarda sıradışı pick-up’ı Tristar’ı ilk kez görücüye çıkardı. Dünya tanıtımı yapılan araç, çift kabini ve arkasındaki şık yük taşıma bölmesiyle dikkatleri üzerine topladı. 2.0 lt dizel motor (204 beygir) gücündeki motorla donatılan yeni pick-up, sportif kullanım için de geliştirilmiş.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın