Rize'nin 5 yıldızlı oteli hizmete girdi‏

Karadeniz yöre mimarisindeki tek 5 yıldızlı otel hizmete girdi

 

 

KARADENİZ Bölgesinin mimari özelliklerini yansıtan ilk 5 yıldızlı otel, restoran ve SPA merkezi Rize’nin İyidere İlçesi’nde hizmete girdi.

 

 

İyidere İlçesi sahilinde AK Parti Rize eski Milletvekili ve MÜSİAD eski Genel Başkanı Ali Bayramoğlu ile ortakları tekstilci Özcan Sümer ve Yasemin Suyabatmaz tarafından 2 kat olarak inşa edilen otel, restoran ve SPA merkezi hizmete girdi. 114 odalı 280 yatak kapasiteli tesiste restoran, SPA merkezi, yarı olimpik havuz, konferans salonları, 1000 kişilik balo salonu, mescit, denize girilebilecek ve balık tutulabilecek iskele ile 350 araç kapasiteli otopark yer alıyor. Karadeniz yöresi mutfağının yanı sıra Türkiye’nin ünlü lezzetlerinin de bulunacağı tesiste inşa edilecek seralarda yetiştirilecek organik ürünler kullanılacak. 100 metre karelik camisi de bulunan Karadeniz yöresi mimari özellikleri ile klasik modern tasarım özelliklerini yansıtan ve tam kapasiteli hizmete girdiğinde 300 kişinin çalışacağı tesis 40 milyon liraya mal oldu.

 

ORTADOĞU’DAN YOĞUN TURİST GELECEK

 

 

Otelde basın toplantısı düzenleyen işletme sahibi Ali Bayramoğlu Doğu Karadeniz Bölgesi’nin son yıllarda ciddi oranda yabancı turist çekmeye başladığını belirterek “Ülkemiz sınırları çevresinde yaşanan huzursuz ortamlardan uzak olan Karadeniz Bölgesi kendi içerisinde doğası, yeşili, denizi ve misafirperverliği ile yaşanabilecek huzurlu bir bölge. Bölgeye düzenlen direkt uçuşlar ile kaliteli konaklama tesislerinin sayısının artmasıyla önümüzdeki yıllarda Ortadoğu kökenli turistlerin daha fazla bölgeye geleceğini düşünüyoruz. Tesisimiz”

 

 

Ali Bayramoğlu tesislerde içki sunumu olmayacağını sözlerine ekledi.

 

 

 

Yatırıma ilişkin genel bilgiler, yatırıma başlama ve yatırımın tahmini tamamlanma süresi:

 

Otel, SPA, Restorantımız (5) beş yıldız olacaktır. Komplex, İyidere merkezinde Karadeniz otoyolu ile Karadeniz kıyısı arasında Rize merkezine 10, Trabzon merkezine yaklaşık 30 dakika uzaklıktadır.

Rize’li üç ortak Ali Bayramoğlu; Özcan Sümer Ve Yasemin Suyabatmaz ortaklığında oluşan şirketimizle 2013 yılı Ağustos ayında yatırımlara başlanmış olup, tüm yatırımın bitirilmesi 2016/Mart ayı olarak planlanmıştır.

 

Şu an itibarıyla, Balo salonumuz toplantı ve düğünler için, ana restorantımız yiyecek içecek servisleri için, otelimizin bir kısmı da konaklama için hizmet vermeye başlamıştır. SPA, havuz dış peyzaj ve otelin bir kısmı ile ilgili çalışmalar da devam etmektedir.

 

Kendi markamız olan BABİLLON HOTEL&SPA&RESTORANT adıyla hizmet vermekteyiz.

 

Tesis kapasitesi:

 

Farklı konsept ve tarzlardaki toplam 114 odamızda 280 yatak bulunmaktadır.

 

Alkolsuz olarak hizmet verilecek 400 kişilik 1.sınıf alakart lokanta, kafeterya hizmetleri de birlikte sunulmaktadır.

 

600 kişilik çok amaçlı ve yemekli toplantı salonu, aynı zamanda 1000 kişilik sinema düzeninde konferans ve toplantı imkânları da sunmaktadır.

 

Ayrıca, 100 kişilik bir adet 50’şer kişilik de iki adet toplantı salonu bulunmaktadır.

 

250 m2 fitness salonu, Bay ve Bayanların ayrı ayrı kullanımına sunulan 2-adet sauna, 2-adet buhar odası, 5-adet masaj ünitesi, 2-adet Türk hamamından müteşekkil özel SPA alanımız mevcuttur.

Açılabilir sistemde kapalı olarak yapılan havuz alanımızda 1000 kişilik yemekli düğün ve toplantılar açık alanda yapılabilecektir.

 

Bunların yanında açık ve kapalı olarak kullanılan kafeterya alanında ise fastfood ve çeşitli yemek hizmetlerinin yanında özel olarak nargile salonu da yapılmıştır.

 

Sahil bandında denize girilebileceği özel bir iskele yapılmış olup, koruma amaçlı yapılan kaya dolgu alanlarında her türlü gezi ve balık tutma aksiyonları yapılabilmektedir.

 

Kapalı ve çocuk oyun parkı, bay-bayan kuaför, doktor odası, 2-adet satış ünitesinin yanında 300-araçlık açık otoparkımız da bulunmaktadır.

 

3 ayrı mutfağımızda aynı anda 2000 kişiye kadar yemek hizmeti verebilecek şekilde alt yapı yapılmıştır.

 

Toplam kapalı alanımız 12.000 m2 civarında olup, yaklaşık yatırım tutarı 40.000.000,00-TL (Kırkmilyon TL) civarındadır.

 

Şu an itibarıyla 60 personel istihdamı ile çalışılmakta olup, tüm tesisler bittiğinde sezon haricinde 140-160 sezon dahilinde ise 200 kişi civarında istihdam gerçekleştirilecektir.

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 0 1
    {usertitle}

    rizelii

     10 Ocak 2016 00:11
         

    normal bı vatandasa ızın werılmez boyle yerler.. yapılan harcamayıda dewlet wermıstır.. zengını korur dewletımız 

  2. 0 0
    {usertitle}

    rs

     10 Ocak 2016 10:36
         

    kıyı kenar çizgisi kanunu- yasası iyiderede geçerli değil herhalde

  3. 0 0
    {usertitle}

    vay be

     12 Ocak 2016 13:41
         

    Rizenin sınırlarnın başlangıç ve bitiş yerleri de dahil olmak üzere bir çok işyeri kıyı kenar çizgisi kanununa muhalfettten dolayı kaçak duruma düşmüşken buraya nasıl izin verdiler HAYRET!

  4. 0 0
    {usertitle}

    Eyyubi

     8 Kasım 2016 08:18
         

    Ortaklar da cok manidar. Yasemin suya batmaz akp yonetimi bayromoglu m.v ve yone akp kadrosu nun nemalandigi bir ornek daha. Biz bir petrol acalim dedik kiyamet koptu. Plaj yapalim jetski metski koyalim dedik halil bakirci ben koyarim dedi. Simdi bunlar parzelleyince hizmet biz hizmet diyince yok kimseye parselletmem diyen zihniyet. Yermi yoktuda devletin doldurdugu alana yaptin. Arsa beles krediye kefil devlet odemesen devlet odiycek oooooo pardon biz devlet dusmaniyiz elestirdikya la

  5. 0 0
    {usertitle}

    MEHMET NEDİM ALBAYRAK

     9 Nisan 2017 16:23
         

     BEN DENİZ BU OTELDE KONAKLAMADIM AMMA ÖNEMLİ BİR TOPLANTI NEDENİYLE  BİR TAM GÜN MESAİMİ GEÇİRDİM.SABAH KAHVALTISI VE AKŞAM YEMEĞİ ALDIK MALESEF AKŞAM YEMEĞİ BİZİM DAMAK TADINDA DEĞİL YANİ MENÜLER BEĞENİLMEDİ.OTEL GERÇEKTEN LÜKS GENİŞ,REFAH,SALONLAR,MESCİTLER MÜKEMMEL RİZEYE BÖYLE BİR YER LAZIMDI.NEDEN SAHİL VE İŞVERENLER KİM OLURSA OLSUN RANT VARMI YOKMU BİLEMEM FAKAT DEVLETİN MALINA,HALKIN ARAZİSİNE KONDURULMUŞ KISA VE ÖZ RİZEYE BÖYLE BİR YER LAZIMDI AMASINI BİLEMEM

Yorum Yapın