ÇAYKUR'un Hesapları İncelendi..

ÇAYKUR'da KİT Alt Komisyonu toplantısı

 

 

- KİT Alt Komisyonu Başkanı Birkan:
- "ÇAYKUR'un geleceği, çalışmaları ve yapısı bütün bölgeyi ilgilendiriyor. Binlerce insanımızı ilgilendiriyor. Çünkü bu bölgenin tek geçim kaynağı çay"

ÇAYKUR KİT Alt Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan, "ÇAYKUR'un geleceği, çalışmaları ve yapısı bütün bölgeyi ilgilendiriyor. Binlerce insanımızı ilgilendiriyor. Çünkü bu bölgenin tek geçim kaynağı çay" dedi.

Birkan başkanlığında ÇAYKUR Genel Müdürlüğü Konferans Salonu'nda yapılan alt komisyon toplantısında, ÇAYKUR'un 2013-2014 yılı hesapları incelendi.

Sayıştay'ın hazırladığı raporlar doğrultusunda denetimlerin tamamlanacağını ifade eden Birkan, "ÇAYKUR önemli, benim için de önemli. Ben de bu bölgenin çocuğuyum. Çocukluğumuzu ve gençliğimizi çay toplayarak geçirdik, annem halen çay topluyor. Bölge için önemli ve bildiğimiz bir kurum" diye konuştu.

Birkan, ÇAYKUR'un bölgeye katkısının yadsınamayacağını vurgulayarak, "ÇAYKUR'un geleceği, çalışmaları ve yapısı bütün bölgeyi ilgilendiriyor. Binlerce insanımızı ilgilendiriyor. Çünkü bu bölgenin tek geçim kaynağı çay. O nedenle hepimiz için önem arz ediyor. Biz de bu bilinçle çalışmalarımızı Sayıştay denetçileri ile birlikte yürütmeye gayret ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Daha sonra basına kapalı devam eden toplantıya, KİT Alt Komisyonu üyeleri Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç ve Hasan Turan, Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer de katıldı.

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, komisyon üyelerine yaptığı sunumda, ÇAYKUR'un çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Sütlüoğlu, 2013-2014 yılındaki yatırımları anlatarak, yapımı süren ve 2016 sezonunda yapılacaklarla ilgili de bilgilendirmede bulundu.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 0 0
    {usertitle}

    mert

     10 Şubat 2016 13:47
         

    Çaykur, çay piyasasında çok önemli bir düzenleyici ve denetleyici aktör. Bu nedenle çay üreticisini özel sektörün baskısı altında ezilmekten koruyan bir kurum. Çaykur devletin kimsesiz vatandaşının geçim kaynağını koruyan bir kurum. Devletin türm ülke çapında çiftçiyi piyasadaki vandallardan koruması gerekir.

Yorum Yapın