ÇAYKUR DÜNYA KALİTE ÖDÜLLERİNİ TOPLADI

ÇAYKUR DÜNYA KALİTE ÖDÜLLERİNİ TOPLADI
- ÇAYKUR, MONDE SELECTION DÜNYA KALİTE ÖDÜLLERİ'NİN 11'İNİ ALMAYI BAŞARDI

 

 

ÇAYKUR, Monde Selection Dünya Kalite Ödülleri'nin 11'ini almayı başardı.
ÇAYKUR Belçika merkezli faaliyet gösteren dünyanın en prestijli kalitelendirme merkezlerinden Monde Selection’un bu yıl Budapeşte’de düzenlediği törende 11 ürünü ile ödüle layık görüldü. Konuyla ilgili olarak bugün ÇAYKUR Genel Müdürlüğü’nde bir basın toplantısı düzenleyen ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, ÇAYKUR’un artık içine kapalı bir marka olmaktan çıkarak dünya arenalarında güçlü bir şekilde yerini aldığını söyledi.

 

 


Sütlüoğlu yaptığı açıklamada, “Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de 11 ödül aldık. 2016 yılında bu bir rekor. En çok Japon firmaları ödül alıyordu. Ama hiçbir firma bizim kadar ödül alamadı. Bizim aramızdaki firmaların bile iki katı ödül alarak büyük bir rekor elde ettik. Monde Selection Belçika merkezli faaliyet gösteren dünyanın en prestijli kalite ödül kurumu. Dünya çapında ödüller veriler. Ürünler özel laboratuarlardan geçirilip analizler yapılıyor. Ciddi bir heyet tarafından kararlar alınıyor. Bu yıl; Grand Gold beyaz çayımıza verildi. Bitki ve meyve karışımlı çaylarımız da ödül aldı. Golden İstanbul çayımız da ödül aldı. Organik çaylarımız ve bardak poşet çaylarımız da ödül aldı. Nadidem isimli çayımız piyasaya çıkmadan ödül aldı. Didi üç altın ödül aldı. ÇAYKUR artık içine kapalı bir marka değil. Dünyaya açılan kalitesi ile iddialı bir kurum oldu. ÇAYKUR olarak dış dünyada yoktuk. Artık güçlü bir şekilde uluslararası arenada yerimizi aldık” dedi.

 

 


409 MİLYON TL’LİK ÖDEME
Sütlüoğlu, 2016 yılı 1. sürgün yaş çay alımlarının sonuna gelindiğini, yakın bir tarihte ikinci sürgün alımlarının başlayacağını belirterek, "Bu yıl rekoltenin geçen yıla oranla yüzde 15 azalmasına rağmen 230 bin tonun üzerinde çay aldık. Toplam üretilen çayın yüzde 60.5’ini biz kalan kısmını ise özel sektör aldı. Bu yılki 1.sürgün alımlarımız aynı şekilde bir rekordur. Öte yandan aldığımız çay karşılığı üreticilerimize toplamda 409 milyon TL ödeme yapıyoruz. Ödemelerimiz devam ediyor" ifadelerini kullandı.

 

 



DİDİ’DE REKOR SATIŞ
Sütlüoğlu, bu yıl Didi satışlarında da rekor beklediklerinin altını çizerek “Henüz yaz mevsiminin tam olarak etkisini göstermemesi ve soğuk çay sezonunun başlamamış olmasına rağmen 50 milyon litre Didi satışı gerçekleştirdik. İlk yıl 40 milyon litre satmıştık. Geçtiğimiz yıl ise 95 milyon litre satılmıştı. Bu yıl Didi satışlarında da yeni bir rekor bekliyoruz” şeklinde konuştu.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın