SGK İl Müdüründen uyarı !

Rize Sosyal Güvenlik (SGK) İl Müdürü Mustafa Bakırcı, prim borç yapılandırmasının önemli avantajlar sunduğunu belirterek “Süre 25 Kasım’da doluyor. Bu büyük fırsatı kaçırmamak için başvurun" dedi.

 

 

SGK’dan prim borç yapılandırmasında 25 Kasım uyarısı..

 

 

RİZE Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mustafa BAKIRCI

6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun Kapsamındaki Sosyal Güvenlik Kurum Alacaklarının Yapılandırılmasına İlişkin başvuru süresinin 25 KASIM 2016 Tarihine kadar devam edeceğini,   Sosyal Güvenlik Kurumuna İdari Para Cezası yada Prim borcu olan İşverenlerimizin, 4/1- b sigortalılarımızın (Bağ-Kur), Genel Sağlık Sigortalılarımızın yapılandırmadan yararlanmasının menfaatlerine olacağını söyleyen İl Müdürü Bakırcı  İdari Para cezalarının sadece yarısını, prim borcunun ise zamsız-cezasız ister ekstra indirimle peşin ister 36 ay taksitle ödenebileceğini,  Bu fırsatın  kaçırılmamasını , Geç kalınmadan başvuru müracaatlarının yapılmasını istedi.

Yapılandırma talebinde bulunan ve yapılandırma talebi doğrultusunda taahhüdünü yerine getiren işverenlerimiz Kurumumuzdan Borcu yoktur yazısı alabilecek, Prim teşviklerinden ve sağlık yardımlarından yararlanabilecek ve ilgili borçlardan dolayı   icra takibi ve haciz işlemlerine uğramayacaklarının  bilinmesi gerektiğini kaydetti.

 

 

Bu itibarla yapılandırma başvuru taleplerini 25 Kasım 2016 (Bu tarih dahil) tarihine kadar e-sigorta kanalıyla veya elden yada posta yoluyla işyerlerinin bağlı olduğu ilgili Sosyal Güvenlik İl Müdürlüklerine veya Sosyal Güvenlik Merkezlerine ayrı ayrı başvuru yapılması gerekmektedir,  dedi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın