Gelir testine son başvuru 2 Ocak'ta doluyor!

Rize SGK İl Müdürü Mustafa Bakırcı GSS borçlarında son 10 güne girildiğini söyledi.

 

Genel Sağlık Sigortası prim borçlarının yapılandırması için son baş vuru tarihine kısa bir süre kaldığı belirtildi.

    Rize SGK İl Müdürü Mustafa Bakırcı  ”Bilindiği üzere, 6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun 19 Ağustos 2016 tarihi itibariyle yürürlüğe girmiş ve Kurumumuza borcu bulunan ve ekonomik anlamda ödeme zorluğuna düşen sigortalılarımıza ve işverenlerimize yeni bir fırsat verilerek bu Kanunla ödeme kolaylığı getirilmiş ve önemli avantajlar sağlanmıştır” dedi.

6 Milyon vatandaşımızı ilgilendiren GSS gelir testinde süre 2 Ocak’ta doluyor. Test sonucuna göre borç silinecek ya da düşecek.

Sosyal Güvencesi olmayanların Genel Sağlık Sigortası’ndan (GSS) yararlanması için uzatılan gelir testi süresi 2 Ocak’ta sona ereceğini anımsatan SGK Rize İl Müdürü Mustafa Bakırcı “  Bu bağlamda, Genel Sağlık sigortalılarından gelir testi yaptırmamış olanlar 2 Ocak 2017 tarihine kadar ikametgahlarının bağlı bulundukları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına gelir testi müracaatında bulunmaları gerekmektedir. Yeni belirlenecek gelir testi sonucuna göre prim borçlarının tamamı silinebileceği gibi gelir çıkması halinde genel sağlık sigortası prim borçlarını 31.01.2017 tarihine kadar Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü veya Sosyal Güvenlik Merkezlerine müracaatları halinde, 30 Haziran 2016 ve önceki dönemlere ait genel sağlık sigortası prim borçlarının gecikme cezası ve gecikme zamlarının silinerek borç aslını peşin veya on iki eşit taksitte ödeyebilecektir. Peşin ödeme veya taksitle ödemede ilk taksit, 28 Şubat 2017 tarihine kadar ödenebilecektir” dedi.

       Hanedeki kişi başı gelir;

 İşte koşullar: Asgari ücretin 3’te 1’inden (549 TL.den) az çıkanların primini hazine ödeyecek ve borcu silinecek.

Asgari ücretin 3’te 1’inden asgari ücrete (549 TL’den 1.647 TL’ye) kadar olanlar ilk tescil tarihi itibariyle aylık 65,88 TL prim üzerinden borcu güncellenecek.

Asgari ücretten asgari ücretin 2 katına (1647 TL’den 3.294 TL’ye) kadar olanlar ilk tescil tarihi itibariyle aylık 197,64 TL prim üzerinden borcu güncellenecek.

Yapılandırma talebinde bulunan ve yapılandırma talebi doğrultusunda taahhüdünü yerine getiren vatandaşlarımız hem kendisi hem de hak sahipleri sağlık yardımlarından kesintisiz yararlanabilecekler.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın