Çaykur kapasitesi ile büyüyor

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu göreve geldiklerinde günlük işleme kapasitelerinin 6 bin 600 ton olduğunu ve bu rakamı 8400 tonlara çıkardıklarını söyledi.

 

 

 

Pazar ilçesinde inşaatına geçtiğimiz yıl başlanan Pazar çay fabrikasının bu yıl deneme üretimine geçeceği belirtildi.

Geçtiğimiz yıl Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik tarafından Şubat ayında temeli atalın Pazar Çay fabrikasında inşaat tüm hızıyla sürüyor.

     İnşaatta incelemelerde bulunan Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu göreve geldiklerinde günlük işleme kapasitelerinin 6 bin 600 ton olduğunu bu rakamın son 3 yılda 8 bin 400 ton a yaklaştığını yeni yapılan fabrikalar ile birlikte 9 bin ton seviyesine ulaşacaklarını belirterek “ Büyümeye, halkımızın yanında yer almaya devam ediyoruz. Ç.Hemşin ve İkizdere de yapacağımız fabrikalar ile daha da büyümeye devam edeceğiz. Pazar da yaptığımız bu fabrika teknolojinin en üst seviyede kullanıldığı bir fabrika olacak. Günlük 400 ton işleme kapasitesi ile hizmete girecek,. Bu yıl deneme üretimi yapacağız, fabrikamız 20 bin metre kare alanda inşa edildi, şu an makine parkı ve montaj işlemleri devam ediyor” dedi.

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın