HAYATİ YAZICI:" ARI GİBİ ÇALIŞIYORUZ"

Rize'de organik bal üretimi çalışmaları

 

 


- Rize'de "Organik Arıcılığın Yaygınlaştırılması Projesi '' kapsamında üreticilere kovan dağıtıldı
 Rize Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce "Organik Arıcılığın Yaygınlaştırılması Projesi" kapsamında kovan dağıtıldı.

Ardeşen Belediyesi Toplantı Salonu'nda proje kapsamında düzenlenen törene eski Gümrük ve Ticaret Bakanı ve AK Parti Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, Milletvekili Nusret Bayraktar, İstanbul Milletvekili ve Rize milletvekili adayı Osman Aşkın Bak, Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şafak Bulut, Arıcılar Birliği Başkanı Fevzi Civaoğlu ve çok sayıda çiftçi katıldı.

Yazıcı, törende yaptığı konuşmada, çay ve kividen sonra Rize'de arıcılığın son derece önemli olduğunu ve AK Parti döneminde büyük destek gördüğünü belirtti.

 

 



Organik ürün yetiştiriciliğinin her geçen gün daha da artış göstermesinin sevindirici olduğunu ifade eden Yazıcı, son dört yılda Rize'ye yapılan tarımsal destekleme tutarının 43 milyon liraya ulaştığını ve sürekli yükselen bir grafik gösterdiğini söyledi.

Organik tarım desteğinin bir önceki yıla göre sekiz kat artış gösterdiğini vurgulayan Yazıcı, "Arı gibi çalışıyoruz. Tarımsal örgütlenme son derece önemli. Üreticilerimizi her zaman destekledik, desteklemeye de devam edeceğiz" dedi.

 

 



Konuşmaların ardından Ardeşen, Çamlıhemşin, Fındıklı ve Pazar ilçelerinde organik arıcılık faaliyetinde bulunan  37 arıcıya bin 110 kat kovan dağıtıldı.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın