Rize'de şiddetli yağış

Rize'de şiddetli yağış

 

 
- Çamlıhemşin ilçesinde şiddetli yağış ve toprak kaymaları nedeniyle eğitim-öğretime 1 gün ara verildi
- Çayeli ilçesinde iki köprünün çökmesi sonucu Çayeli-Kaptanpaşa grup yolu ulaşıma kapandı, tarım arazileri hasar gördü

 Rize genelinde dün geceden itibaren etkili olan şiddetli yağış nedeniyle Çamlıhemşin ilçesinde eğitim-öğretime bir gün ara verildi.

Çamlıhemşin ilçesinde geceden itibaren etkili olan yağış sebebiyle Fırtına Deresi'nin debisi yükselirken, çok sayıda mahalle ve köy yolunda toprak kayması nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanıyor.

Yağışın devam etmesi ve yolların kapalı olması nedeniyle eğitim-öğretime ilçede 1 gün ara verildi. Belediye ve ilçe özel idaresine bağlı ekipler, yolların açılması için çalışmalara başladı.

Çayeli'ne bağlı Madenli beldesinde şiddetli yağış nedeniyle iki köprü kısmen çöktü. Çayeli-Kaptanpaşa yolu da derenin taşması ve toprak kayması nedeniyle ulaşıma kapandı. Bölgede yağış şiddetini sürdürüyor.

Kalkandere ve İkizdere ilçelerinde ise bazı köy yollarında toprak kayması yaşandığı, Kalkandere'de bir fabrikanın şiddetli rüzgar nedeniyle çatısının kısmen uçtuğu kaydedildi.

 

 
İl genelinde bir çok yerde tarım arazilerinde su baskını ve toprak kayması nedeniyle hasar oluştuğu vurgulandı.

Rize Valiliği'ne bağlı kriz masası oluşturulurken, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri değerlendirme çalışması başlattı.

Çamlıhemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu, yaptığı açıklamada, ilçede 6 mahalle ile 15 köy yolunun heyelan nedeniyle ulaşıma kapalı olduğunu söyledi.

İlçede gece boyunca yağmurun devam ettiğini vurgulayan Haşimoğlu, "Dünyaca ünlü Ayder Yaylası yolu ulaşıma kapalı. Yağmur şiddetini sürdürüyor. Kontrollü bir şekilde yol açma çalışmalarını yürütüyoruz" dedi.

 

RİZE'DE KIŞ KENDİNİ ERKEN GÖSTERDİ
- TÜM UYARILARA RAĞMEN YOLA ÇIKAN VE OVİT GEÇİDİ'NDE KAR YAĞIŞI VE TİPİ NEDENİYLE MAHSUR KALAN ŞAHSA ULAŞMAK İÇİN RİZE VE ERZURUM EKİPLERİ ÇALIŞMA BAŞLATTI
- KAVRON YAYLASI'NA FOTOĞRAF ÇEKMEK İÇİN ÇIKAN VE ARAÇLARININ KARA SAPLANMASI NEDENİYLE MAHSUR KALAN 2 KİŞİ ALAN REHBERLERİ VE DAĞCILAR TARAFINDAN KURTARILDI

Rize'de kış kendini erken gösterdi. Kar yağışı Rize'nin yüksek kesimlerinde etkili olurken, sahil kesimlerinde ise şiddetli fırtına ve yağmur etkili oldu.
Tüm uyarılara rağmen Erzurum'dan karayolu ile Rize'ye gelmeye çalışan bir kişi bugün akşam saatlerinde 2 bin 600 metredeki Ovit Geçidi mevkiinde aracıyla birlikte kara saplandı. Araçta mahsur kalan şahsı kurtarmak için Rize ve Erzurum ekipleri 2 farklı yönden çalışma başlattı.
Kaçkar Dağları Kavron Yaylası'na fotoğraf çekmek için çıkan 2 kişi de araçlarının kara saplanması nedeniyle bölgede mahsur kalırken, yöredeki alan rehberleri ve dağcılar tarafından kurtarılarak bir yayla evine getirildi.


- Şiddetli yağış nedeniyle İkizdere ilçesinde taşımalı eğitim ve öğretime yarın ara verildi

Rize'de dün geceden itibaren etkili olan şiddetli yağış nedeniyle İkizdere ilçesinde taşımalı eğitim ve öğretime yarın  ara verildiği bildirildi.

Gece saatlerinden itibaren aralıklarla etkili olan sağanak ilçede hasara yol açtı. Yağış nedeniyle bazı köy ve mahallelerde derelerin taşıdığı toprak ve molozlar yolların trafiğe kapanmasına neden oldu. Toprak kayması nedeniyle de maddi hasar meydana geldi. 

Rize-İkizdere karayolunun Güneyce köyü girişinde ve Cevizlik köyü altı tünel güzergahındaki yolda yer yer kopma görüldü. Trafik ekipleri tarafından ulaşım kontrollü olarak tek şeritten sağlanıyor.

Yağışın devam etmesi ve yol açma çalışmalarının sürmesi nedeniyle ilçede, Yatılı İmam Hatip Lisesi dışındaki ilk, orta ve liseler eğitime yarın ara verecek.

Belediye ve ilçe özel idaresine bağlı ekipler, yolların açılması için çalışmalarını sürdürüyor.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın