Ayder'de kayak keyfi

Ayder'de kayak keyfi

 

 
- Rize'nin Çamlıhemşin ilçesindeki ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası, karla birlikte vatandaşların ilgi odağı oldu

Rize'nin önemli turizm merkezlerinden Ayder Yaylası'nda yağan karın ardından vatandaşlar şambrellerle kayarak karın tadını çıkardı.

Çamlıhemşin ilçesinde bulunan ve kaplıcalarıyla ünlü Ayder Yaylası, son günlerde etkili olan yoğun kar yağışı sonrası karla kaplanan çam ağaçları ve tepeleriyle ayrı bir güzelliğe büründü.

Kar yağışı ve hafta sonu tatilini fırsat bilen vatandaşlar, Ayder'e akın ederek poşet, branda ve şambrellerle kayarak renkli görüntüler oluşturdu. Hareket halindeki kamyonete iple bağlanan şambrel üzerinde kayan kişiler ise ilgi çekti.

Kar kalınlığının yaklaşık 50 santimetreye ulaştığı yaylada, kartopu oynayan vatandaşlar, tulum eşliğinde horon oynayarak ısınmaya çalıştı.

Ayder Çevre ve Turizm Derneği Başkanı Ömer Altun, yaptığı açıklamada, Türkiye'de ender güzellikte tabiat yapısına sahip Ayder Yaylası'nın, yılın 12 ayı turizme hizmet verdiğini, yaz kış kaplıca keyfi sunduğunu söyledi.

Ayder'in kaplıcalarının yanı sıra mevsimsel güzelliklerinin de ilgi çekici olduğunu ifade eden Altun, ''Yayla yolunda iş makinesiyle sürekli kar temizliği yapılıyor. Yol 24 saat ulaşıma açık tutuluyor. Ziyaretçileri bu güzellikleri görmeye davet ediyorum'' dedi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın