RİZE'DE KÖYSEL DÖNÜŞÜMÜN İLK AYAĞI TAMAMLANIYOR‏

KÖYSEL DÖNÜŞÜMDE İLK AYAĞI TAMAMLANIYOR

 

 

 

Çayeli Kent Konseyi Tarafından Ekim 2015 tarihinde başlatılan Köysel dönüşüm Projesi meyvelerini vermeye başladı. Bu kapsamda İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi ile yapılan görüşmeler çerçevesinde 2016 ilkbaharında hazır olacak tip projeler belirginleşmeye başladı.

Çayeli Kent Konseyi tarafından Rize İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğüne yapılan ziyarette kararlaştırılan çalışma taslağı kısa bir zaman içerisinde projeye dönüşmeye başladı. İl Özel İdaresi ekiplerince yapılan titiz bir şekilde yürütülen çalışmalar hakkında paylaşımda bulunmak üzere Rize İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürü Sayın Serkan AKŞAN ve İl genel Meclis Üyesi Sayın Necati YILDIRIM tarafından Çayeli Kent Konseyine ziyaret gerçekleştirildi.

Ziyarette Köysel dönüşüm kapsamında Rize İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgi paylaşımı yapıldı. Ziyaret Hakkında Kısa bir açıklama yapan Çayeli Kent Konseyi Başkanı Vatan KARAKAŞ; Basında ve sosyal medyadan duyuru yaptığımız üzere Ekim 2015 de Çayeli kent konseyi olarak şehir yerleşimi dışında kalan yerlerde yapılan çarpık ve bilinçsiz yapılaşmayı önlemek adına başlatmış olduğumuz köysel dönüşüm kapsamında bazı ziyaretler gerçekleştirmiştik. Bu ziyaretlerden biri ve en önemli paydaşımız olan Rize İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürü Sayın Serkan AKŞAN beyi İl Genel Meclis Üyelerimiz Sayın Zeynep AKYILDIZ, Necati YILDIRIM ve Cafer KURU ile birlikte gerçekleştirmiştik. Hem İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürümüz olsun Hem de İl Genel Meclis üyelerimiz olsun bizlere ve konuya çok ilgili davrandırlar. Kısa zaman içerisinde iki tip proje hazırlayıp bugün ki ziyarette bizlere paylaşımda bulundurlar. Mart ayına kadarda 3 tip proje tüm hesaplanmaları yapılmış bir şekilde daha hazırlık çalışmalar devam ediyor. İlimizin kültürünü yansıtma ve geleceğe taşıma adına büyük ve değerli bir çalışma olarak gördüğümüz köysel dönüşüm projesine Başta il genel meclis başkanımız Sayın Mehmet KAZANCI olmak üzere Çayeli İl genel Meclis Üyelerimize ve Rize İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürü Sayın Serkan AKŞAN beyin şahsında tüm çalışanlarına teşekkür eder çalışmalarında kolaylıklar dilerim. Dedi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın