Çamlıhemşin Ayder Kardan Adam Şenliği sona erdi

Çamlıhemşin Ayder Kardan Adam Şenliği sona erdi

 

Rize'nin dünyaca ünlü turizm merkezlerinden Ayder Yaylası'nda düzenlenen "Çamlıhemşin Ayder Kardan Adam Şenliği" tamamlandı.

Çamlıhemşin Doğa Sporları İhtisas Kulübü Derneğince (ÇADOSK) organize edilen şenliğin ikinci gününde, yöre sanatçıları konser verdi. Kardan heykellerin yapıldığı şenliğe katılan vatandaşlar, kar üstünde horon oynadı. Bazı katılımcılar ise şambrel ve naylon yardımıyla karda kaydılar.

 

 

 

Bazı vatandaşlar hafif şekilde yaralandı. Yaralılara 112 acil sağlık ekipleri müdahale etti.

Çamlıhemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 8'incisi gerçekleştirilen şenliğe, ülkenin her yerinden katılım olduğunu, iki günlük programda ziyaretçi sayısının 60 bine ulaştığını söyledi.

Ayder'in her dönem farklı bir güzelliği olduğunu vurgulayan Haşimoğlu, "Ayder Yaylası uluslararası kış turizmine hizmet vermeye çalışıyor. Bu tür etkinliklerle tanıtıma katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Hedefimiz Ayder'in merkez haline gelmesi" dedi.

Öte yandan Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen Biatlon Türkiye Şampiyonası da tamamlandı. Şampiyonada 9 ilden 46 sporcu yarıştı.

Yarışmada erkeklerde Adem Ataş birinci, Serkan Demir ikinci, Yasin Öze üçüncü olurken, bayanlarda birinciliği Bahar Sönmez, ikinciliği Zeynep Durlanık, üçüncülüğü de  Büşra Çelebi elde etti.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın