"Bırakın sadece boğalar güreşsin"

AYDER'DE FESTİVAL COŞKUSU
- AYDER YAYLASI'NDA DÜZENLENEN BOĞA GÜREŞLERİNDE BOĞA SAHİPLERİ ASINDA GERGİN DAKİKALAR YAŞANDI

 

22. Çamlıhemşin Ayder Kültür Sanat ve Doğa Festivali
- Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde düzenlenen festival kapsamında yapılan boğa güreşleri heyecanlı anlara sahne oldu

 

22. Çamlıhemşin Ayder Kültür Sanat ve Doğa Festivali kapsamında düzenlenen boğa güreşleri sırasında heyecanlı anlar yaşandı.

Festivale, Çamlıhemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu, İl Garnizon Komutanı Albay Semih Coşkun, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, bazı ilçelerin belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Festivalde, Ayder Yaylası Galer Düzü mevkisinde ayak, küçük orta, büyük orta, başaltı ve baş kategorilerinde boğa güreşleri gerçekleştirildi. Rize ve Artvin'den toplam 44 boğanın katıldığı güreşleri yaklaşık 2 bin kişi izledi. Boğa güreşleri sırasında heyecanlı anlar yaşandı.

Güreşler sırasında iki boğa güreşerek arena dışına çıktı. Yol boyunca güreşmeye devam eden iki boğadan biri, önüne çıkan bir kişiyi ezdi. Kaçmaya çalışan boğa, bir otomobilde hasara yol açtı. Sahipleri tarafından yakalanan boğa, güçlükle kontrol altına alındı.

- "Bırakın sadece boğalar güreşsin"

Bu arada, güreşler sırasında sonuca itiraz eden iki boğa sahibi ve yakınları arasında arbede yaşandı. Jandarma ekipleri araya girerek kavgayı önlerken görevliler de "Boğalar güreşiyor, insanlar değil. Bırakın sadece boğalar güreşsin" şeklinde anons yaptı.

Boğa güreşlerine katılan Deniz ve Aslı Celasin kardeşler ile Elif Eğrik, üzerinde giydikleri "Babanin oğli Noyan" yazılı tişörtlerle "Noyan" adlı boğalarına destek verdi.

Güreşlerde dereceye giren boğaların sahiplerine 45 bin lira para ödülü verilecek.

Çamlıhemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl Çamlıhemşin Ayder Kültür Sanat ve Doğa Festivalinin 22'ncisini düzenlediklerini belirterek, "Bunun en önemli kısmı boğa güreşleri kısmı. Boğa güreşleri kadimden gelen bir gelenek. Biz de o kültürü devam ettiriyoruz." dedi.

Sahiplerinin boğalara 24 ay boyunca gözü gibi baktığını ifade eden Haşimoğlu, "Onları bugün için beslemişler ve bakmışlar. Kendiler yememiş, yedirmişler. Boğalarının başına herhangi bir şey gelmesini istemezler. Boğa güreşleri sırasında zaman zaman olumsuz şeyler olabilir. Bu bir insan psikolojisi. Onların hepsi arkadaştır ve birbirleri tanırlar. Boğalar güreşirken stresli olur. Sonunda iş bittiğinde her şey normal devam eder." diye konuştu.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın