Rize’de sağlıklı yaşam aracı hizmete girdi

Rize’de sağlıklı yaşam aracı hizmete girdi

 

 

Sağlık Bakanlığı tarafından çeşitli hastalıklar hakkında farkındalık oluşturmak ve topluma sağlıklı yaşam kültürü kazandırmak amacıyla ülke genelinde dağıtımı yapılan sağlıklı yaşam aracı Rize’de hizmete girdi.

Sağlık hizmetlerinin ülke genelinde erişilebilirliğinin artırılması ve koruyucu sağlık hizmetlerinin yaygınlaştırılması yönünde yapılan çalışmalar kapsamında İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından oluşturulan sağlıklı yaşam aracı Çamlıhemşin, Çayeli ve Güneysu ilçelerinde sağlıklı yaşam ile ilgili stant açıldı.

Sağlık personelleri tarafından açılan stantta animasyon video filmi, çizgi filmler gösterilip, ramazanda ayında beslenme, el broşürleri ve Sağlıklı Çocuk ve Dişimi Fırçalıyorum tatil kitapları dağıtıldı.

Rize Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı konuşmada, "Toplumun ve bireyin sağlığıyla ilgili bilgi, farkındalık ve kontrol yeteneklerini artırmak, sağlığı doğrudan ve dolaylı etkileyen faktörlerin iyileştirilmesine yönelik davranış değişikliği oluşturmak, halk sağlığının korunması ve geliştirilmesini sağlamak, hastalık risklerinin azaltılması ve önlenmesini sağlamak, halkımıza sağlık okuryazarlığı kazandırmak ve Sağlık Bakanlığının çalışma ve kampanyalarından, toplumun ve bireyin daha çok bilgi edinmesini sağlamak amacıyla hizmete sunulan sağlıklı yaşam aracı Rize’de hizmet sunmaya başladı" diye konuştu.

 

 

Gezici Sağlıklı Yaşam Aracımız Vakıflar İlkokulunda

Sağlıklı Yaşam Etkinliği kapsamında Toplumun obezite ile mücadele konusunda bilgi düzeyini arttırmak yeterli ve dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazanmasını teşvik etmek ve sağlık okuryazarlığını arttırmak amacına yönelik, Müdürlüğümüz bağlı Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şube Müdürlüğü Obezite Birimi tarafından ilimiz merkeze bağlı Vakıflar İlkokulunda, Mobil Sağlıklı Yaşam Aracı  içerisinde Bakanlığımız tarafından gönderilen sağlıklı yaşam ile ilgili stant açılarak öğrencilere animasyon, çizgi filmler gösterildi, eğitici el broşürleri ve Sağlıklı Çocuk ve Dişimi Fırçalıyorum tatil kitapları dağıtıldı.

Sağlıklı Yaşam Aracımız ilçelerde

Mobil Sağlık Aracımız Müdürlüğümüze bağlı Toplum Sağlığı Merkezi Sağlık Çalışanlarımız eşliğinde Çamlıhemşin, Çayeli, Güneysu ilçelerimizde halkımıza Bakanlığımız tarafından gönderilen sağlıklı yaşam ile ilgili stant açılarak animasyon video filmi, çizgi filmler gösterilip, Ramazanda Ayında Beslenme el broşürleri ve Sağlıklı Çocuk ve Dişimi Fırçalıyorum tatil kitapları dağıtılmaktadır. Sağlıklı Yaşam Aracımız diğer günlerde farklı ilçelerimizde stant açarak hizmet vermeye devam edecektir.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın