VALİ BEKTAŞ, GÜNEYSU’DA İNCELEMELERDE BULUNDU

VALİ BEKTAŞ, GÜNEYSU’DA İNCELEMELERDE BULUNDU

 

 

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Güneysu İlçesinde incelemelerde bulunarak, muhtarlar ve öğrencilerle bir araya geldi.

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Güneysu İlçesinde yapmış olduğu incelemeler esnasında ilk olarak köy ve mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Ardından Güneysu Halk Eğitim Merkezi, Kaptan Ahmet Erdoğan Anadolu İmam-Hatip Lisesi, Kızılay Şükrü-Nurten Topçuoğlu Özel Eğitim Merkezi ve Sosyal Bilimler Lisesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Vali Bektaş’a, incelemeleri esnasında Güneysu Kaymakamı İhsan Selim Baydaş, Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan, Rize İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş ve diğer yetkililer eşlik etti.

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, programının ilk bölümünde Güneysu’nun köy ve mahalle muhtarları ile bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu. Vali Bektaş, muhtarlara hitaben yaptığı konuşmada;  “Coğrafyası çok zor bir bölgede yaşıyoruz. Sorunlarımızı yerinde görmek ve yüz yüze çözüm bulmak amacıyla buradayız. Gelişen ve büyüyen Türkiye’ye paralel olarak Rize ve Güneysu’da hızla gelişiyor. Güneysu müstakil bir ilçe olmaktan çıktı, adeta Rize’nin bir parçası gibi. Rize-Güneysu Karayolunun tamamlanmasıyla mesafeler daha da kısalacak” dedi.

15 Temmuz gecesinin, Türk Halkına çok şey öğrettiğine vurgu yapan Vali Bektaş, “Bir gecede sahip olduğumuz her şeyimizi kaybedebilirdik. Suriye’den daha kötü bir duruma düşebilirdik. Ülkemize bir daha bunları yaşatmamak adına birlikte düşünüp, çalışıp ve terleyerek yolumuza devam edeceğiz. Dezavantajlarımızı avantaja çevirmenin yollarını birlikte arayacağız. Çok şükür ki bu cevher Türk Halkında var. Artık Türkiye, Ovit Tüneli gibi devasa projelere imza atıyor. Fazla değil birkaç yıl önce Rize’de deniz üzerinde havalimanı inşa edeceğiz desek bize kimse inanır mıydı? Ama Türkiye bunu başardı ve birçok firma Rize-Artvin Havalimanı için teklif verdi. Şirketlerin bu yatırıma teklif vermesi Türkiye’nin gücünü gösteriyor.” şeklinde konuştu.

Vali Bektaş, programının ikinci bölümünde Güneysu Halk Eğitim Merkezine geçerek burada yürütülen faaliyetler hakkında ilgililerden bilgiler aldı.

Vali Erdoğan Bektaş, programının son bölümünde Kaptan Ahmet Erdoğan Anadolu İmam-Hatip Lisesin, Kızılay Şükrü-Nurten Topçuoğlu Özel Eğitim Merkezi ve Sosyal Bilimler Lisesini ziyaret ederek, öğrencilerle bir araya geldi.

Artık eğitim anlayışının değiştiğini, çocuklarımızı geleceğe hazırlamak adına onları birer test çözme makinesine dönüştürmenin yanlış olduğunu ifade eden Vali Bektaş, “Artık çevresini takip eden, projeler hazırlayan, teoride öğrendiğini pratiğe dönüştüren bir nesil yetiştirmeliyiz. Bunu başaran okulları tespit edip, oralardaki uygulamaları araştırmalıyız. Bu konuda gerekiyorsa yurtdışına ekipler göndermeliyiz. Çünkü bu Ülke bizim ve başka gideceğimiz bir ülke yok. Hep birlikte bu Ülkeyi geleceğe taşımalıyız” dedi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın