En uzun mesafeli teleferik projesinde sona yaklaşıldı

Doğu Karadeniz’in en uzun mesafeli teleferik projesinde sona yaklaşıldı
- Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde yapımı süren ve yaklaşık 90 milyon TL mal olması beklenen teleferik projesinin yüzde 80’lik bölümü tamamlandı

 

 

Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde yapımı süren ve yaklaşık 90 milyon TL mal olması beklenen teleferik projesinin yüzde 80’lik bölümü tamamlandığı belirtildi.
Ordu ve Samsun'daki teleferik projelerinden daha uzun olacak olan Beşikdüzü Teleferik Projesi için her biri 3 bin 600 metre uzunluğunda 40 ton taşıyıcı ve çekme halatı kullanılacağını belirtilirken halatların teleferik güzergahına çekiminde sanayi tipi drone ile helikopter kullanılacak. Hava şartları nedeniyle tamamlanması 1,5 ay sarkan teleferik projesinin yıl sonuna doğru bitirilmesi planlanıyor. Bölge turizmine önemli katkı yapması beklenen teleferik projesinde 55 kişi kapasiteli, iki kabinli geliş gidiş sistemi kullanılacak. Proje ile yaklaşık 1 saatte 250-300 kişinin deniz seviyesinden 530 rakımlı Beşikdağı'na taşınması planlanıyor.
Beşikdağı'nda 'Beşikdağı Turizm ve Doğa Sporları Merkezi' adı altında bir turizm destinasyonu oluşturulacağı da kaydedildi.
(BK-ÖS-Y)


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 0 0
    {usertitle}

    birinsan

     6 Ağustos 2017 11:31
         

    BÜTÜN YATIRIMLAR ONLARA !ya sor onlara yine en cok aglayan onlar -su -rizesporumuzu sattiklarindan sonra kin hic bir zaman iyi bir sey degil ama komsu tarafindan elinogluna satilisimizi bir türlü onutamiyoruz.

Yorum Yapın