Bir Kişi Öldü O Köy Karantinaya Alındı!

Ordu’nun Çatalpınar ilçesi Elmaköy Mahallesi'nde 1 kişinin ölümü, 2 kişinin hastaneye kaldırılmasıyla sonuçlanan olayın arkasından şarbon hastalığı çıktı
- Elmaköy Mahallesi karantinaya alınırken hayvan giriş ve çıkışları yasaklandı. Mahallede bulunan 2 bin 500 hayvanın aşılanmasına başlandı

 

 

 

Ordu’nun Çatalpınar ilçesinde gıda zehirlenmesi sonucu 1 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayın arkasından şarbon hastalığı çıktı.
Çatalpınar’ın Elmaköy Mahallesi'nde 1 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin de hastanede tedavi görmekte olduğu olayla ilgili Ordu Valiliği idari yönden inceleme ve soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında 1 kişinin ölümüne, 2 kişinin hastaneye kaldırılmasına sebep olan inek etinden alınan numune Ankara Etlik Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne gönderildi. Enstitüden gönderilen sonuç raporunda ineğin etinde pozitif şarbon hastalığı çıktı.

Mahalle karantinaya alındı
Bu sonucun ardından Ordu Valiliği Çatalpınar’ın Elmaköy Mahallesi'nde derhal karantina tedbirleri uygulanmaya başlanmasına karar verdi. Valilikten yapılan açıklamada, oluşturulan aşılama ekipleri ile koruma bölgesi içerisinde bulunan at, eşek, koyun ve keçilerin hastalığa karşı aşılama çalışmalarına başlandı. Aşılama çalışmalarında 10 km yarıçap içerisinde kalan 2 bin 500 hayvanın aşılaması yapılacağı kaydedildi.
Bu arada Çatalpınar İlçe Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyon Kararı ile; hastalık çıkan işletme merkez olmak üzere 10 km’lik alana, hayvan giriş çıkışı ile hayvan kesimi 15 günlük karantina süresi boyunca yasaklandı.
Ayrıca, İlçe Kaymakamı, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürünün katılımı ile bir toplantı düzenlenerek, konu hakkında mahalle muhtarları bilgilendirildi. Yapılan açıklamada halk sağlığı ve hayvan sağlığının korunması amacıyla her türlü tedbir alındığı, gerekli çalışmaların ilgili kurumlar tarafından yürütüldüğü belirtildi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın