Karadeniz, Samsun-Sarp demiryoluna kilitlendi

Karadeniz, Samsun-Sarp demiryoluna kilitlendi
- OTSO Meclis Başkanı Ufuk Ünal:
- “Karadeniz ve Kafkasya bölgesinin geleceği açısından bu proje büyük önem taşımaktadır”
- “Fındık ve çay dışında ikinci büyük bir tarımsal geliri olmayan, orta ölçekli KOBİ’lerin katkısıyla ayakta durmaya çalışan Doğu Karadeniz’i kalkındırmayı istiyorsak bu projenin mutlaka hayata geçmesi gerekiyor”




Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Meclis Başkanı Ufuk Ünal, Samsun-Sarp demiryolu projesinin Karadeniz-Kafkasya-Orta Asya açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, “Karadeniz ve Kafkasya bölgesinin geleceği açısından bu proje büyük önem taşımaktadır” dedi.
Samsun-Sarp güzergahının Hopa'dan Batum Demiryolu aracılığıyla yakın zamanda açılışı yapılan Kars-Tiflis-Bakü hattına bağlanması ve tüm Kafkasya ile eski Sovyetler Birliği ülkeleri ve Uzak Doğu'ya ulaşması gerektiğini vurgulayan OTSO Meclis Başkanı Ufuk Ünal, buradaki amacın sadece yolcu taşımacılığı değil uluslararası ticaret koridoru oluşturulması gerektiğini kaydetti.

“Bu proje Karadeniz’i kalkındırır”
Ünal, “Doğu Karadeniz Bölgesi’nin kıyı kesiminde Samsun’dan Sarp’a kadar 6 il ve 28 ilçe bulunuyor. Bu hat üzerinde yaklaşık 3 milyon nüfus yaşıyor. Son dönemde Karadeniz Sahil Yolu ile başlayan, Avrupa’da birinci ve dünyada üçüncü olan Ordu-Giresun Havalimanı ve Rize’ye yapılacak havalimanı ile ulaştırma alanında devam eden kalkınma hamlesi Samsun-Sarp demiryolu ile devam etmelidir. Fındık ve çay dışında ikinci büyük bir tarımsal geliri olmayan, orta ölçekli KOBİ’lerin katkısıyla ayakta durmaya çalışan Doğu Karadeniz’i kalkındırmayı istiyorsak bu projenin mutlaka hayata geçmesi gerekiyor. Bu proje ekonomik, sosyal, ticaret ve turizme büyük katkı yapacak bir projedir” diye konuştu.
Bu projeyi sadece Ordu’nun değil diğer illerin de sürekli gündemde tutması gerektiğinin altını çizen Ünal, Bu proje sadece Ordu’nun projesi değil bütün bölgenin projesidir. Dolayısıyla sadece Ordulu siyasetçilerin değil tüm bölge milletvekillerinin konuyu gündemde tutarak projeyi dillendirmesi ve hayata geçirilmesi için gayret göstermesi gerekir” ifadelerini kullandı.
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın