BÜYÜK SAMSUN OTELİ KAPANDI

Büyük Samsun Oteli'nin tahliyesine başlandı


 

 

Büyük Samsun Oteli'nin, işletme sahibinin kira bedelini ödemediği ve işgalci durumuna düştüğü gerekçesiyle İlkadım Kaymakamlığınca  tahliyesine karar verildi.

Samsun İl Özel İdaresi'nin kapanmasının ardından mülkiyeti Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne geçen Büyük Samsun Oteli'nde, işletme sahibinin kira bedelini ödemediği gerekçe gösterilerek otelin tahliye edilmesi kararlaştırıldı.

 

 



Kuraş AŞ tarafından 1998 yılından bu yana belirli aralıklarla işletilen ve belirtilen tarihten bu yana hukuki işlemleri devam eden otelle ilgili alınan karar doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, tebliğ işlemlerinin ardından tahliye çalışmalarına başladı.

Otelde kalan yaklaşık 100 müşteriye de karar bildirildi ve odaları boşaltmaları istendi. Bazı müşteriler karara tepki gösterdi.

Otel işletmecisi ve Kuraş AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Kurumahmutoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, otelin 2886 sayılı kanunun 75. maddesi kapsamında fuzuli işgalci oldukları iddiasıyla tahliye edildiğini belirtti.

Kararın hukuka aykırı olduğunu ileri süren Kurumahmutoğlu, "İlkadım Kaymakamlığınca verilen tahliye kararı bugün itibarıyla uygulanmaya başlandı ve 17 Aralık tarihiyle otel hizmete kapandı. Tarafımıza bildirilen tahliye kararının iptali için dava açıktık. Yine diğer hukuki haklarımız için açmış olduğumuz davalar devam etmektedir. Hukuk nihai kararı vermeye muktedirdir" ifadesini kullandı.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın