ARTVİN FIRTINAYA TESLİM OLDU

ARTVİN’DE ŞİDDETLİ FIRTINA

 

 


  Artvin şehir merkezinde bugün öğleden sonra etkili olan şiddetli fırtına maddi hasara yol açtı. Şiddetli rüzgar nedeniyle birçok resmi ve özel kuruluşun çatısı uçarken, meyve bahçeleri de rüzgar nedeniyle büyük hasar gördü. Ağaçları yerlerinden söken, sökemediği ağaçları ortadan bölen rüzgar nedeniyle vatandaşlar korkulu anlar yaşadı. Rüzgarın şiddetiyle yerlerinden sökülen çatılar vatandaşlara zor anlar yaşattı. Rüzgar sadece çatıları uçurmadı. Ağaçları ve çöp konteynerlerini devirdi. İş yerlerinin tabelalarını yerinden söktü. Bazı çatılar araçların üzerine düşmesi sonucu maddi hasar meydana geldi. Yola düşen çatılar kısa süreli araç trafiğin kapanmasına sebep oldu.
Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörlük binasının çatısı da rüzgara dayanamadı. Sert esen rüzgar çatıyı önce kısım kısım, ardından da büyük bir bölümüyle yere serdi. Fen Lisesi ve Sağlık Meslek Lisesi’nin çatıları okul sahasına düştü. Rüzgârın artmasıyla öğrencilerin dışarı çıkmasına izin vermeyen okul yönetimi büyük bir facianın önüne geçti. Can kaybı yaşanmazken çok sayıda maddi hasar meydana geldi. En büyük hasar ise Korzul mahallesinde polis lojmanlarının bulunduğu bölgede meydana geldi. Burada bulunan bazı apartmanların çatısı uçtu, bazı araçlarda büyük hasar meydana geldi. Çarşı mahallesinde yolda yürüdüğü sırada rüzgârın etkisiyle yamaçtan düşen kaya parçaları Ahmet Yerlikaya adlı vatandaşın yaralanmasına neden oldu. Ambulansla Artvin Devlet Hastanesine kaldırılan Yerlikaya'nın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

 

 


Korzul mahallesinde evinin önündeki park halindeki aracını yerinden uzaklaştırarak, daha güvenli olduğu gerekçesiyle bitişiğindeki evlerin önündeki yola alarak araç içerisinde bir arkadaşıyla birlikte bekleyen Mecit Yıldız'ın kamyonetinin üzerine çatı düştü. Sürücü Yıldız ile araçta bulunan arkadaşı kazayı yara almadan atlatırken, araçta hasar oluştu.
Öte yandan rüzgârın etkisini sürdürmesi ve olası tedbir için Afet ve Acil Durum Müdürlüğü arama kurtarma ekipleri rüzgârdan etkilenen bölgelere ulaşarak hasar tespiti yaptılar.

 

 


Artvin Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Yazan, fırtına sonrası şehri gezerek mağdur olan vatandaşların sorunlarını dinleyip yerinde incelemelerde bulundu. Başkan Yardımcı Yazan yaptığı açıklamada, Artvin’de öğlenden sonra şiddetli rüzgarın çıktığını ifade ederek çıkan fırtına nedeniyle Artvin’de çok sayıda binanın çatısı uçtuğunu söyledi.
Fırtına nedeniyle meydana gelen kazalarda herhangi bir can kaybının olmadığını söyleyen Yazan “ Biz belediye olarak ekiplerimizi dağıttık. Enkazlara müdahale ediyoruz. Şuna şükrediyoruz herhangi bir can kaybımız yok. Ufak tefek yaralanmalar oldu. İnşallah bu rüzgar biran önce durur. Tabi maddi hasarlar çok. Çatıların altında kalmış araçları var” dedi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın