Vali Yazıcı, Kaçkar Turizm Birliği Toplantısına Başkanlık Yaptı

Kaçkar Turizm Birliği Toplantısı yapıldı

 


Kaçkar Turizm Birliği toplantısı, Artvin'de yapıldı.

Valilik Toplantı Salonu'ndaki toplantıya, Vali Kemal Cirit, Rize Valisi Ersin Yazıcı, İl Genel Meclisi üyeleri Furkan Çakmak, Selman Güney, Hakkı Aytolan, Rize İl Genel Meclisi üyeleri Ahmet Aksu, Musa Büyük, Yusuf Arısoy, Rize İl Özel İdaresi Mali Hizmetler Müdürü Mustafa Gençarslan katıldı.

Toplantı için Artvin'e gelen Rize Valisi Ersin Yazıcı, Artvin Valisi Kemal Cirit'i makamında ziyaret etti. Ziyarette Vali Yazıcı, Artvin Valisi Cirit'e beyaz çay hediye ederken, Vali Cirit de günün anısına Yazıcı'ya plaket takdim etti.

 

 


Makamda bir süre görüşen Vali Cirit ve Yazıcı, daha sonra toplantıya katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Cirit, turizmde Rize ve Artvin kardeşliğini vurgulayarak, kurulan turizm birliğinin amacının iki ilin turizm potansiyelini birlikte değerlendirmek olduğunu söyledi.

 

 



Kaçkar Turizm Birliği'nin bir bölgesel turizm anlayışının uygulamaya geçirildiği teşekkül olduğunu ifade eden Vali Cirit, şunları söyledi:

"Bugün bir birlikteliği yaşamaktayız. Tek başına her il mutlaka turistik anlamda, turizm anlamında geleceğe dönük çeşitli organizasyonlar yapıyordur. Diğer illerimiz yapıyor, valilerimiz yapıyor, belediye başkanlarımız yapıyor. Seçilmişler, atanmışlar birlikte çalışıyor ama bu birliğin farkı, iki tane ilin turizm potansiyelini birlikte paylaşalım, diye ortaya koyduğu bir şeydir. Dolayısıyla bu birliktelikten büyük memnuniyet duyduğumu öncelikle ifade etmem lazım. Artvin ve Rize, kardeşliğini bu birlik yoluyla da pekiştirmektedir."

Toplantının başkanlığını yapan Rize Valisi Yazıcı, birlik meclisinin ilk toplantısını burada yaptıklarını kaydederek, "Ben Rize'de bir yılımı henüz tamamlamadım ama Artvin'e misafir olmaktan mutluyuz, teşekkür ediyoruz. Malum Kaçkar Turizm Birliği iki ilin oluşturduğu ve özellikle turizmle ilgili çalışmaları birlikte yürüttüğü bir birlik. Bu birlikle turizm faaaliyetlerinde bulunarak organizasyonlara katılıyoruz. Turizmle ilgili hizmetleri bu birliğimiz aracılığıyla yapıyoruz" ifadesini kullandı.

Çeşitli gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantının sonunda katılımcılara, Kaçkar Turizm Birliğinin katkılarıyla Artvin Valiliği tarafından yaptırılan 3 boyutlu tanıtım film seti hediye edildi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın