8 kişiye "çekirdek kabuğu" cezası

Samsun'da 8 kişiye "çekirdek kabuğu" cezası

 

 


- Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, sokağa çekirdek kabuğu atan 8 kişiye, 34'er lira idari para cezası verdi

 Samsun Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, sokağa çekirdek kabuğu atan 8 kişiye, 34'er lira idari para cezası uyguladı.

Zabıta ekipleri, kentteki mesire alanları ile sahillerde çevre temizliği konusunda denetim yaptı. Resmi ve sivil ekiplerle gerçekleştirilen denetimde, vatandaşlara çevrenin temiz tutulmasına ilişkin uyarılarda bulunuldu.

Zabıta Dairesi Başkanı Yılmaz Açıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, tatil ve turizm merkezi olmaya aday Samsun'da çevre kirliliği konusunu tarihe gömmek istediklerini söyledi.

 

 


Hiçbir vatandaşa çevreyi kirletme cezası kesmek istemediklerinin belirten Açıcı, uyarılarına yeterince karşılık alamadıklarını dile getirdi.

Belediyenin çevre temizliğine büyük paralar harcadığını anlatan Açıcı, "Bunlar Samsun'un parasıdır. Bu parada tüyü bitmemiş yetimin hakkı var. Çevreyi temiz tutan ile tutmayan arasında hakkaniyetli davranıyoruz. Çevrenin herkes tarafından temiz tutulması gerekir" dedi.

Açıcı, tüm uyarılara rağmen çevreyi kirletenleri tek tek belirlediklerini, fotoğraflayıp belgeleyerek bu kişilere cezai işlem uyguladıklarını kaydetti.

Kabahatler Kanunu kapsamında, sahillerdeki gezinti yollarında yerlere çekirdek kabuğu attığı tespit edilen 8 kişiye 34'er lira ceza kesildiğini bildiren Açıcı, "Çöplerini gelişigüzel sokağa bırakan 5 işletmeye de işletme başı 208 lira para cezası uyguladık. Bu ceza ve çevre kirliliği kentimize yakışmıyor. Bu konuda artık oturmuş bir kültüre sahip olmalıyız. Denetimlere yaz bitene kadar devam edeceğiz" diye konuştu.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın