Amerika'ya Silah Karadeniz'den Gidiyor!

Trabzon Silah Sanayi (TİSAŞ), ABD’ye yaptığı silah satışlarını istikrarlı şekilde sürdürüyor.

 

 
Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi’nde 1993 yılında kurulan TİSAŞ, yurt içinde Zigana ve Kanuni adı ile bilinen tabancalarını değişik çaplarda imal ediyor. Trabzon Silah Sanayi son olarak Amerika Birleşik Devletleri’ne yaptığı silah satışlarını istikrarlı şekilde sürdürüyor.
TİSAŞ Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Erdem, ABD’nin silahta iyi bir pazar olduğunu belirterek, bu ülkeye yaptıkları satışlarda 4 milyon dolarlık bir hacme ulaştıklarını belirtti. Erdem, “Bu ülkeye yönelik olarak farklı çalışmalarımız var. Yüzde 95’lik kısmını burada üretip, ABD’de de yüzde 5’lik bir dokunuş ile silahı üretip Amerikan Malı patenti ile bu ülkede satışa sunacağız. Amerikalılar kendi silahlarına daha öncelik veriyorlar. 2016 hedefimizde bu var” dedi.

 

 
Firma olarak yurt içi ve yurt dışı fuarlara katıldıklarını ve bunların çok büyük faydalarını gördüklerini belirten Mustafa Erdem, “Güvenlik fuarlarına ve uluslararası fuarlara katılıyoruz. Azerbaycan da bulunan silah fuarına katılıyoruz. Azerbaycan bizim ortak üretim yaptığımız bir firma. Emniyetine ve silahlı kuvvetlerine biz khph modeli silah yapıp maden'in Azerbaycan olarak veriyoruz. 2016’da Malezya fuarına katılım yapacağız. Suudi Arabistan da fuara katılım yapacağız. Fuarlar bu tür firmaların vizyonları. Üzerinden yıl geçtikten sonra bu fuarların verimini alabiliyoruz. Yurt dışı seyahatler yapıyoruz. Afrika da bazı ülkelerin savunma kuvvetlerinin tedarikçisi olmaya başladık. Bu da bize artı bir değer oluyor. Türk Silah Savunma Sanayisi olarak bu gurur verici. Devletin bu konuda bize sağladığı desteklere müteşekkiriz” diye konuştu.
TİSAŞ’ın yıllık 50 bin tabanca üretebilme kapasitesi bulunurken, şirketin yılda ortalama 25 bin silah ürettiği belirtildi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın