AFETİN YARALARI SARILMAYA BAŞLANDI

Artvin'deki sel ve heyelan

 

 


- Türk Kızılayı, Hopa'da 60 tonun üzerinde su, hijyen seti ve gıda kolisi dağıtımına başladı
- Hopa'da belediyesi personeli ve görevli ekipler, binalardan su tahliyesi ve çevre temizliği çalışması yapıyor

Türk Kızılayı, sel ve heyelandan etkilenen Hopa'da mağdur olan vatandaşlar için su, gıda kolisi ve hijyen seti dağıtıma başladı.

Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Üyesi Okyay Biçer, beraberindeki ekiplerle birlikte ilçeye bağlı Yoldere köyüne giderek selden etkilenen vatandaşlara su, gıda kolisi ve hijyen seti dağıtımı yaptı.

Biçer,  yaptığı açıklamada, sel ve heyelan sonrası kendilerine gelen bilgiler doğrultusunda gerekli altyapı çalışmalarının yapıldığını ve ekiplerin dünden itibaren sahada bulunduğunu kaydetti.

Biçer, öncelikli olarak ihtiyacın su olarak belirlendiğine işaret ederek, "Toplam 8 aracımızla beraber bölgede 60 tonun üzerinde su, hijyen setleri ve 2 bin 500 gıda kolisi ile 5 bin Kızılay kavurmasıyla mağdur olan halkımıza destek veriyoruz. Erzurum ve Erzincan bölge müdürlüklerimiz başta olmak üzere toplamda 20 kişilik bir ekiple buradayız. Valilik, kaymakamlık ve AFAD tarafından bize intikal eden su ihtiyacının olduğu yönündeydi" diye konuştu.

-75 yaşındaki nineden teşekkür

Bu arada, köyde dağıtım yapan ekibin yanına gelen 75 yaşındaki Naime Akyüz, Biçer ve beraberindekileri çay içmek için evine davet etti. Evine gelen Kızılay çalışanlarını sarılarak karşılayan Akyüz, yardımlardan dolayı teşekkür etti.

Öte yandan, ilçe merkezinde sel sonrası belediye ve görevli ekiplerce başlanan temizleme çalışmaları zaman zaman etkili olan yağış nedeniyle güçlükle sürdürülüyor.

İlçede mahalle yolları başta olmak üzere Karadeniz Sahil Yolu'na çıkan güzergahları açık tutmaya çalışan ekipler, sel sularından etkilenen apartmanların giriş ve zemin katlarındaki suyun tahliyesi için vidanjör kullanıyor.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın