Limana 350 kasa palamutla döndüler..

Karadeniz'de palamut bereketi

 

 
- Sinop'ta sezonun ilk günlerinde umduğunu bulamayan balıkçılar bu kez limana yaklaşık 350 kasa palamutla döndü
- Abalı Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Tuncer: "1 Eylül'den bu yana ilk kez bereketli bir av gerçekleştirdik"

1 Eylül'de başlayan sezonun ilk günlerinde umduğunu bulamayan balıkçılar, açıldıkları Karadeniz'den limana yaklaşık 350 kasa palamutla döndü.

Deniz suyu sıcaklığı sebebiyle geride kalan 13 günlük sürede hayal kırıklığı yaşayan Karadenizli balıkçıların yüzü ağlarına takılan bol miktardaki palamutla güldü.

Sinop Abalı Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Ömer Tuncer,  yaptığı açıklamada, emeklerinin karşılığını aldıkları için çok mutlu olduklarını söyledi.

Günlerdir denize açıldıklarını ve elleri boş döndüklerini anımsatan Tuncer, "1 Eylül'den bu yana ilk kez bereketli bir av gerçekleştirdik" dedi. Tuncer, palamudun ilerleyen zamanlarda daha da artmasını beklediklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Balıkçı arkadaşlarımız adına yapılan bu avdan dolayı çok mutlu olduk. Çünkü geride kalan 13 günlük sürede açıkçası istediğimizi bulamamıştık. Havaların biraz serinlemesiyle palamutta hemen bir artış söz konusu oldu. 8 bin palamut yakaladık yani 300-350 kasa civarında. Bu sezonun ilk büyük avı diyebiliriz. İnşallah bundan sonra devamı gelecektir."

Tuncer, piyasada balık az olduğu için fiyatların halen yüksek olduğunu anlatarak, "Palamudun tanesi tabi büyüklüğüne göre 10 ila 12 lira arasında değişen fiyatlarla satışa sunulmaya devam ediyor. Biz de 10 liradan satışa sunuyoruz. Zaman içerisinde fiyatlar düşecektir. Hem biz mutlu olacağız hem vatandaş bol bol balık tüketebilecek" ifadelerini kullandı.

Bu arada tezgahlarda palamudun tanesi 12,5 liradan satışa sunuluyor.

 

 

 

 

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın