Doğu Karadeniz'e "yılbaşı" ilgisi

Doğu Karadeniz'e "yılbaşı" ilgisi

 

 
- Her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlayan Doğu Karadeniz, doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi, kültürel ve sportif aktiviteleriyle yılbaşı tatilinde de rağbet görüyor
- DOKA Genel Sekreteri Kaldırım:
- "Yılbaşı tatili için otel rezervasyonlarında ortalama yüzde 85 doluluk olduğunu görüyoruz"

Her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Doğu Karadeniz, doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi, kültürel ve sportif aktiviteleriyle yılbaşı tatilinde de çok sayıda misafiri ağırlayacak.

Türkiye'nin en önemli turizm bölgelerinden biri haline gelen Doğu Karadeniz, iş ve şehir yaşantısının stresinden uzaklaşmak isteyenlerin tercih ettiği yerlerin başında bulunuyor.

Ilıman iklimi, turistik pansiyonları ve yöresel yemekleriyle dikkati çeken Doğu Karadeniz, kışın karla kaplı dağları, gölleri, mağaraları, tarihi mekanları ve sunduğu turizm alternatifleriyle yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi görüyor.

Ziyaretçilere doğa turizmine yönelik birçok alternatif sunulan bölgedeki otel rezervasyonlarında, yılbaşı tatili için de büyük oranda doluluk yaşanıyor.

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısının her geçen yıl arttığını söyledi.

Bölgenin, yeni yatırım ve altyapı çalışmalarıyla turizmde cazibe merkezi olma yönünü sağlamlaştırdığını belirten Kaldırım, "Doğu Karadeniz'i bu yıl 5 milyonu aşkın yerli ve yabancı turist ziyaret etti. Bölgedeki rakamlara baktığımızda, turizm potansiyelinin Uzungöl ve Ayder kökenli geliştiğini görüyoruz" dedi.

Kaldırım, "Bölgemizde turizmin gelişmesi konusunda da somut adım ve yatırımları görmekten mutlu oluyoruz. Bu kapsamda turizm destinasyonunu Samsun'dan Artvin'e kadar yaymayı amaçlıyoruz" diye konuştu.

- "Yılbaşı gibi özel günlerde yoğun talep"

Bölgenin ziyaretçilerine farklı alternatifler sunduğuna değinen Kaldırım, "Ziyaretçilerimiz, şehrin tarihini, doğal güzelliklerini ve yaylalarını da ziyaret ederek, kentin sunduğu alternatiflerden yararlanıyor. Bu kapsamda biz de turizmi geniş alana ve zamana yaymak için gayret gösteriyoruz" ifadelerini kullandı.

Her yıl milyonlarca yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlayan Doğu Karadeniz'in, yılbaşı gibi özel günlerde de yoğun talep gördüğünü vurgulayan Kaldırım, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda yılbaşı tatili için otel rezervasyonlarında bazı bölgelerde yüzde 90, bazı bölgelerde yüzde 80 olmak üzere ortalama yüzde 85 doluluk olduğunu görüyoruz. Bu, bölgemiz açısından oldukça sevindirici bir rakam. Bu rakamı daha da artırmak için çeşitli proje ve çalışmalarımız devam ediyor."

Kaldırım, bölgede 6 aya yayılan turizm sezonunu, yapılan çalışmalarla 12 aya çıkarmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın