Havalar düzeldi balıkta bereket arttı

Havalar düzeldi balıkta bereket arttı

 

- Hava şartlarının düzelmesiyle denize açılan balıkçıların bol miktarda hamsi, mezgit ve istavrit ile dönmesi, fiyatların düşmesini sağladı

Son günlerde balık avının artmasıyla tezgahlarda bolluk yaşanıyor.

Sinop'ta 28 yıldır balıkçılık yapan Mert Kanal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, havaların ısınmasıyla Marmara ve Karadeniz'de başta hamsi olmak üzere bol miktarda balık avlandığını, balıkçı tezgahlarında da balık bolluğu ve çeşitliliği yaşandığını söyledi.

 

 

 

Bir hafta öncesine kadar kar yağışı, soğuk ve rüzgarın etkisiyle havaların kötü geçtiğini, balıkçıların uzun süre denize açılamadıklarını dile getiren Kanal, "Havaların düzelmesiyle denize açılan balıkçılar balık tutmaya başlayınca tezgahlarda balık bolluğu ve çeşitliliği de kendini göstermeye başladı. Marmara bölgesinin yanı sıra balıkçılarımız Rusya ve Gürcistan bölgesinde bol miktarda hamsi avlıyor. Hamsi bol olunca diğer balık fiyatlarında da düşüş yaşanıyor" dedi.

Balık fiyatlarının düşmesine en büyük etkenin hamsi olduğuna dikkati çeken Kanal, tezgahta hamsinin kilogram fiyatının 15 liradan 7,5 liraya, istavritin 10 liradan 7,5 liraya, mezgitin 15 liradan 10 liraya, barbunun 20 liradan 10 liraya, tirsinin 10 liradan 7,5 liraya düştüğünü kaydetti.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın