Karadeniz'de Haziran ayında yağan kar şaşırttı

 

 

Gümüşhane kent merkezinde 9 Haziran tarihinde soba, kombi ve kalorifer yaktıran soğukların ardından şehrin yüksek kesimlerine kar yağdı.
Son günlerde özellikle akşam saatlerinde etkili olan soğuk hava dalgası nedeniyle Haziran ayının ortalarında olunmasına rağmen çok sayıda vatandaş halen kaldırmadıkları sobalarını yakmak zorunda kalırken, sobayı kaldıranlar ise elektrikli ısıtıcılarla ısındı.
Doğalgazlı binalarda kombilerin yeniden ateşlendiği, kömürlü kaloriferlerin yakılmaya çalışıldığı Haziran soğuğunun ardından bugün sosyal paylaşım sitelerine kar fotoğrafları düşmeye başladı.
Gümüşhaneli Hışır Osman Nebioğlu’nun yazdığı “Yazın yağar kar başıma” türküsünün sözleriyle paylaşılan kar fotoğraflarında merkeze bağlı Yağlıdere köyü sınırlarında bulunan 2 bin 458 metre rakımlı Camiboğazı Yaylası beyaza bürünürken, Kürtün ilçesine bağlı Kazıkbeli Yaylası yakınlarındaki Beytarla Köyü 2 bin 120 metre rakımlı Aksu obası da beyaza büründü.
An itibariyle il merkezinde hava sıcaklığı 12 derece olarak ölçülürken, otomatik ölçüm yapılan 14 istasyon bulunan Gümüşhane'de 11.30 itibariyle en düşük sıcaklık Merkeze bağlı Aşağı Yuvalıköyü'nde 1,8 derece ile ölçüldü.
İlçe merkezlerinden Kelkit'te 10,2, Kürtün'de 11,6, Torul'da 12, Köse'de 9,5, Şiran'da 12,4 derece olarak kayıt altına alınan hava sıcaklığı, Zigana dağında ise 3,9 derece olarak ölçüldü.
Öte yandan son meteorolojik değerlendirmelere göre Pazar gününe kadar sağanak yağışlı bir havanın beklendiği Gümüşhane'de hava sıcaklığının Cuma gününden itibaren mevsim normallerinde seyretmesi tahmin ediliyor.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın