DUA’SI RİZE’YE HİZMET ETMEKTİ…

DUA’SI RİZE’YE HİZMET ETMEKTİ…

Ölümünün 34. Yıldönümünde Rize Belediye Eski Başkanlarından, Denizi Kara Karayı para yapan, Ekrem Orhon ve ebediyete intikal eden diğer belediye başkanları, Kale’de bulunan Merhum Ekrem Orhon’un kabri başında anıldı.

Son nefesini dahi Rize’ye hizmet etmek için harcamış, Belediye Eski Başkanı merhum Ekrem Orhon, ve ebediyete intikal eden diğer belediye başkanlarının anma programına, Belediye Başkan Yardımcısı Saffet Kopuz, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kazancı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Bilgin, Sivil Toplum Kuruluş Başkanları, Ak Parti İl Teşkilatı, Kadın Kolları teşkilatı, Daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Programın açılış konuşmasını merhum Ekrem Orhon ‘un kızı Eğitimci, Çayhan Orhon Dervişoğlu yaptı.
Rize Belediye Başkan Yardımcısı Saffet Kopuz, Günün anlam ve önemine dair konuşma yaptıktan sonra program Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve Müftü Yardımcısı Ali Çakmak’ın dua larıyla sona erdi.

 

 

 

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 0 0
    {usertitle}

    cengiz mavi

     10 Ağustos 2017 15:30
         

    Ekrem orhon ozamanın yokluk şartlarında denizi doldurup bize bir şehir hediye etmiş. şimdiki belediye başkanları değil denizi dolurup şehiri genişletmek onun denizi doldurup şehir dükkan bina yaptıgı yerleri bir bir sattılar. günümüz teknolojisinde ve imkanlarında ekrem orhon yaşıyor olsaydı. şun rize konya kadar genişlemiş ve moder bir alt yapı ve ticaret hacmi yüksek bir şehir olmuştu. ve bir rivayete göre makam odasında kapıyı kaldırtmıştırtır herkes rahatça gelsin sorunları birlikte çözelim diye.

  2. 0 0
    {usertitle}

    İsmail Kabil

     11 Ağustos 2017 12:40
         

    Ekrem ağabey vefatından önce emeklilik hizmet eksikliği nedeniyle yaklaşık 1 yıl karayollarında çalışmıştı. Daha sonra ihtilal döneminde de yeniden belediye başkanlığına atanmıştı. Bu dönemlerde çok yakın görüşme ve çalışma imkanımız oldu. O dönemde yaşlı ve hasta olmasına rağmen inanılmaz bir enerjiye sahipti ve biz genç mühendislere devamlı büyük düşünmeyi ve geniş ufuklu olmayı bıkmadan usanmadan nasihat ederdi. Onun ne kadar büyük olduğunu şimdi çok daha iyi anlıyorum. Onun sahil camiinin kapanmaması için 3 kattan fazla izin vermediği yerlerde şimdi 10 katlı binalar var. Yaptırdığı parkı binalarla doldurdular (Valılığın yanı). Diğer yorumcu arkadaşın belirttiği gibi hiç birşey üretmeden onun mirasını bol bol betonlaştırdılar. Bugünkü dağ dibi yolunu bile o düşünüp 1980 de imara işletmişti hem de bugünkünden çok geniş olarak...Allah rahmet etsin o Rize'nin yetiştirdiği büyük bir adam ve efsane bir mühendisti. Ruhu şad olsun....

Yorum Yapın