Ziraat Camii 4-6 Yaş Kur’an Kursunun Açılışı Yapıldı

Çaykur Ziraat Camii 4-6 Yaş Kur’an Kursunun Açılışı Yapıldı

 

 

Ziraat mevkiinde Çaykur tarafından yapılan ve inşaatı tamamlanma aşamasına gelen Çaykur Ziraat Camii’nin alt katı, 4-6 Yaş Kur’an Kursu olarak hizmete açıldı.

Çaykur Ziraat Camii Merve Kur’an Kursu ismiyle eğitim öğretime başlayan kursun açılışı; Vali Yardımcısı Abdullah Şen, İl Müftüsü İsmail Yalçın, Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Mehmet Bilgin, İl Müftü Yardımcıları, hayırsever işadamı Şeref Arıman, Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri, Çaykur Ziraat Camii dernek yönetimi ve öğrenci velilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

İl Müftü Yardımcımız Naci Çakmakçı’nın 4-6 yaş Kur’an kurslarıyla ilgili vermiş olduğu kısa bilginin ardından İl Müftümüz İsmail Yalçın açılış konuşması gerçekleştirdi. Müftü Yalçın konuşmasında, 4-6 yaş kursların önemine vurgu yaparak bu kurslarımızda memleketimizi imar edecek manevi mimarlar yetişecektir, dedi. Yalçın, ilimizde 10 yerde 4-6 yaş kursun olduğunu, çok talep olduğu için bu sayının yeterli olmadığını ifade ederek hayırsever işadamlarına maddi ve manevi destek konusunda çağrıda bulundu. Müftü Yalçın, “bizlere destek olan Sayın Valimiz, Belediye Başkanımız, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, hayırsever vatandaşlarımız ve özellikle bu kursumuzun tefrişini maddi olarak üstlenen Şeref Arıman kardeşimize teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

Vali Yardımcısı Abdullah Şen ise, “ilimiz 4-6 yaş Kur’an kursu konusunda müstesna bir yerde. Rize olarak bu işin öncülüğünü yapıyoruz. Hayırsever işadamı Şeref Arıman kardeşimize teşekkür ediyor, onun gibi hayırsever kardeşlerimizi iyilik yapmaya davet ediyoruz” dedi. Vali Yardımcısı Şen, “ilim öğrenme noktasında ‘beşikten mezara kadar ilim talep ediniz’ hadisi şerifi gereği böyle bir kültürü temsil etmekteyiz. Beşikten mezara kadar ilim talep etme konusunda en önemli adımlardan bir tanesi 4-6 yaş kurslarımızdır. Çocuklarımız hem kreş eğitimi almış oluyor, hem de din eğitimini daha erken yaşta almış oluyorlar” dedi.

 

 

Kurs öğrencilerinden Zeynep Tarlacı’nın okuduğu Fatiha’nın ardından kurdele kesilerek dua eşliğinde kursun açılışı gerçekleştirildi.

Kursun tefrişini üstlenen İşadamı Şeref Arıman’a Rize Valiliği ve İl Müftülüğü tarafından plaket takdiminde bulunuldu.

Açılış sonrası kurs gezilerek, öğrencilerle hasbihal edildi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın