Erbaş; "mutlaka Kur'an'ın mesajlarını gündeme almak zorundayız"

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: "Bugün dünyamızın hangi meselesini çözmek istersek mutlaka Kur'an'ın mesajlarını gündeme almak zorundayız"

 

 

 

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Bugün devasa sorunlarla boğuşan dünyamızın hangi meselesini çözmek istersek, mutlaka Kur'an'ın mesajlarını gündeme almak zorundayız" dedi.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Rize'nin Güneysu ilçesinde kapalı spor salonunda düzenlenen hafızlık icazet merasiminde yaptığı konuşmada, Kur'an-ı Kerim'in sözlerin en doğru ve güzel olanı, gönüllere şifa, insanları karanlıklardan aydınlığa çıkaran hidayet rehberi olduğunu söyledi. Erbaş, "Bugün devasa sorunlarla boğuşan dünyamızın hangi meselesini çözmek istersek, mutlaka Kur'an'ın mesajlarını gündeme almak zorundayız. Çünkü Kur'an bir hidayet rehberidir ve en doğru yola iletir” ifadesini kullandı.
İnsanların Kur'an-ı Kerim'e kalbini, aklını ne kadar açarsa Kur'an'ın da bereketi, hakikati ve şefaatini o kadar açacağına dikkat çeken Erbaş, “Eğer biz kitabımıza karşı sorumluluklarımızı hakkıyla ifa edersek, o da bize dünyada izzet, itibar ve kudret kazandıracak, ahirette bizi bahtiyar olanlardan kılacaktır. Onun için Kur’an’a hakkıyla Allah’ın kitabı bilinciyle iman etmeliyiz. İmanımızı, onun bir hayat rehberi, hidayet kılavuzu oluşuyla bütünleştirmeliyiz. Onu en güzel şekilde okumayı öğrenmeli ve her daim okumalıyız. Her mümin kitabını öğrenmenin ve okumanın gayretini taşımalıdır. Hamdolsun ülkemizde Kur’an-ı Kerim’i okuma azmi ve heyecanı her gün artmaktadır. Kur’an kurslarımıza gösterilen ilgiden biz bunu biliyoruz" dedi.

''Onunla hayatımızı, davranışlarımızı, düşüncelerimizi güzelleştirmeliyiz''
Kur'an'ın bir hayat kitabı olduğuna ve yaşamak için geldiğine vurgu yapan Erbaş, "Onunla hayatımızı, davranışlarımızı, düşüncelerimizi güzelleştirmeliyiz. Bugünün bunalımlar yaşayan, türlü sorunlarla kuşatılmış dünyasına Kur’an’ın çağlar üstü mesajını, merhamet, adalet, ahlak yüklü, hayat veren ilkelerini taşımak bizim için bir sorumluluktur" şeklinde konuştu.
Konuşmasının sonunda hafızlara tavsiyelerde bulunan Erbaş, "Hafızlık Allah’ın yeryüzünde bir insana verebileceği en büyük nimettir, şereftir, payedir. Çünkü hafızlık, adeta canlı bir Mushaf haline gelmektir. Kur’an-ı Kerim’in tamamını aklına, kalbine nakşetmektir, meleklerle dost olmaktır" dedi.
Programa AK Pati Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Cumhurbaşkanlığı Personel Daire Başkanı Ahmet Minder ve davetliler katıldı.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 0 0
    {usertitle}

    Mümin

     24 Ekim 2017 09:57
         

    Kuran in hangi mesajında cemaat lere, tarikatlar a , şeyhler dervişler e inanmak ya da bağlanmak var ki yıllardır bu oluşumlari engellemeyip, bunlar in din dışı olduğunu söylemeyip insanlarin yanlış yollar a gitmesi ni engellemediniz!din yalnızca Allahındır emrini bile anlatsaniz , feto gibilerin peşinden gitmek şirk tir deseydin in 15 temmuz belalısı yla karşılaşmayacaktik.ama bakıyorum da yine başka başka oluşumlar kurumları kuşatmakta ve yine sesiniz cikmamakta! Allah'ın mesajı çocuklara anlamadıkları bir dilde ayet ezberlemekle olmaz edendiii! manayı ezberleteceksiniz manayı....

Yorum Yapın