CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A HEMŞEHRİLERİNDEN 'FORSLU' HEDİYE

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A HEMŞEHRİLERİNDEN 'FORSLU' HEDİYE
- CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN BABA OCAĞI RİZE’NİN GÜNEYSU İLÇESİNDE 9 KİŞİ 15 GÜN BOYUNCA ÇALIŞARAK CUMHURBAŞKANLIĞI FORSUNU BAKIR VE RÖLYEFLE İŞLEYEREK BİR HEDİYE HAZIRLADILAR

 

 


 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın baba ocağı Rize’nin Güneysu ilçesinde yaşayan hemşehrileri kendisine sunulmak üzere 9 kişi 15 gün boyunca çalışarak Cumhurbaşkanlığı forsunu bakır ve rölyefle işleyerek bir hediye hazırladılar.
Yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler veren Güneysu Halk Eğitim Müdürü Adnan Yığcı, “Bakır işlemeciliğini çeşitlendirerek geliştiriyoruz. Şu an ahşap üzerine bakır rölyef yapıyoruz. Biz halk eğitim müdürlüğü olarak birçok alanda kurslarla halkımıza hizmet veriyoruz. Bakır rölyef çalışmasını Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı ile beraber yürütüyoruz. Tamamen istihdama yönelik bir proje bu. Dokuz arkadaşımız bu projede çalışıyor. Burada evlerde kullanılabilecek, evlerin görselliğine katkı sağlayacak hediyelik eşyalar üretiyoruz. Ürünlerimize yoğun talep var. İlden ve il dışından siparişler alıyoruz” diye konuştu.

 

 


Cumhurbaşkanı Erdoğan'a özel bir hediye hazırladıklarını söyleyen Yığcı "Cumhurbaşkanlığı seçimleri aşamasında Türk devletlerinin bayrakları taşınırken orada hoş bir görüntü olmuştu. O zaman kaymakamımız böyle bir görüntüyü ahşap rölyefe işleyebilirmiyiz diye sordu. Arkadaşlarımız yapılabileceğini söylediler. Sonrasında görüyoruz ki tarihte ki 16 Türk devletinin bayrağı ve Türkiye Cumhuriyeti bayrağını taşıyan bu eser ortaya çıktı. En üstünde Cumhurbaşkanlığı forsu yer alacak ve Cumhurbaşkanımıza hediye edilecek. Bu eserin Aksaray’ın uygun bir yerinde sergilenmesini umuyoruz. Dokuz arkadaşımız bu eseri 15 günde tamamlamayı planlıyor. Ama üzerinde 17 Türk devleti olduğu için birkaç gün daha çalışarak 17 günde bitsin istiyoruz. İki günde sağında solunda cila işlerini yapıp tamamlarız” şeklinde konuştu.
Yeni yaptıkları ürünü Türkiye’nin 12. Cumhurbaşkanı hemşehrileri Recep Tayyip Erdoğan için hazırladıklarını belirten bakır ustası Süleyman Delibalta “Bu çalışmamızı Cumhurbaşkanımıza hediye edeceğiz. Üzerinde bulunan bölüm Cumhurbaşkanlığı forsudur. Alt kısmında bulunan simgeler bu forsun açılımıdır. Tarihteki Türk devletlerinin bayraklarını rölyefle işleyip ahşapla birleştirdik. Buradaki amaçta ahşapla rölyefi birleştirerek hem günlük kullanılabilen ürünler yapmak hem de görsel güzel ürünler çıkartmaktı. Dokuz arkadaşımla beraber 15 gündür Cumhurbaşkanımıza hazırladığımız hediyeye çalışıyoruz. Tamamen el emeğiyle bu çalışmayı yaptık” ifadelerini kullandı.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın