ÇAYELİ RAŞOT VADİSİ TURİZM MERKEZİ OLMAYA ADAY

ÇAYELİ RAŞOT VADİSİ TURİZM MERKEZİ OLMAYA ADAY


Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Çayeli İlçesi Raşot Vadisi Karaağaç Köyünde bulunan ve Türkiye’de ilk ‘Organik Alabalık Üretim Tesisi Sertifikasını’ alan, canlı alabalık üretim tesisinde incelemelerde bulundu.
Rize Valisi Erdoğan Bektaş, beraberinde Çayeli Kaymakamı Oğuz Şenlik, Rize İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şafak Bulut ve diğer yetkililerle birlikte Çayeli İlçesi Raşot Vadisi Karaağaç Köyünde bulunan ve Türkiye’de ilk ‘Organik Alabalık Üretim Tesisi Sertifikasını’ alan, canlı alabalık üretim (Gökkuşağı Alabalığı) tesisinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgiler aldı.
Vali Bektaş, canlı alabalık yetiştiriciliğinin yanı sıra turizm tesisi olarak da hizmet veren işletmede yaptığı incelemelerin ilk bölümünde; Rize’de faaliyet gösteren bir grup turizm işletmesinin temsilcisi ile bir araya geldi. Turizmcilerle yapılan değerlendirme toplantısında son zamanlarda Rize’de yapılan büyük çaplı yatırımların paralelinde, bölgenin sahip olduğu turizm potansiyelini harekete geçirmek ve Rize’nin turizm sektöründe hak ettiği yere ulaştırabilmek için neler yapılabileceği değerlendirildi.
Vali Erdoğan Bektaş, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, “ Bu bölge, şehir merkezine ve Çayeli ilçesine çok yakın, su sesleri, kuş cıvıltıları arasında önemli turizm ve cazibe merkezlerinden biri olmaya aday. Bölgenin altyapısının iyileştirilmesi konusunda birkaç talep var. Bu talepleri de imkanlar ölçüsünde yerine getirmeye çalışacağız” şeklinde konuştu ve Karaağaç Köyündeki tesisin 5262 sayılı Organik Tarım Kanunu ve Organik Tarım Esasları ve Uygulamasına İlişkin Yönetmelik kapsamında Türkiye’de ‘Organik Alabalık Üretim Tesisi Sertifikasını’ alan ilk tesis olduğunu belirtti.

Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 0 0
    {usertitle}

    dumanlı

     28 Aralık 2017 16:28
         

    yaw bir kaç baluk resmi da çeksaydunuz da organik baluk nasil oliyi görsayduk uşaklar.

Yorum Yapın