RİZE’DE 3. GELENEKSEL HAMSİ FESTİVALİ DÜZENLENDİ

RİZE’DE 3. GELENEKSEL HAMSİ FESTİVALİ DÜZENLENDİ


Rize Belediyesi tarafından “Martı Çığlıklarındaki Gri Lezzet” sloganıyla 3. geleneksel hamsi festivali düzenlendi. Festivalde 2,5 ton hamsi 2 saatte tüketildi.
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın da katıldığı festival sahil parkında gerçekleştirildi.
Sabahın erken saatlerinden itibaren yaklaşık 200 mangal 100 personel tarafından yakıldı. Festivale katılan vatandaşlara ekmek arası hamsi ikram edildi.
Festivale Bakan Bak’ın yanı sıra, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Rize Milletvekili Hikmet Ayar, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kazancı, ilçe belediye başkanları, muhtarlar, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap festivalin açılışında yapmış olduğu konuşmada, “Kültürel ve sosyal anlamda faaliyetlerimizden bir tanesini de bu gün gerçekleştiriyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde güzellikleri yaşamanın gayretindeyiz. 2018 yılının bütün milletimize sağlık ve huzur getirmesini diliyorum” dedi.
Gençlik ve Spor Bakanı Bak ise konuşmasında, “Sizlerden destek alıyor ve güveniyoruz. Sizler özel ve güzelsiniz, Rize'nin gururusunuz. Biz bu toprakların çocukları olarak memleketimizin çimentosuyuz. Gittiğimiz her yere enerji veriyoruz. Uşaklar dik durun, 2018'de pek çok şeyi beraber yapacağız. Cumhurbaşkanımız ile birlikte yürümeye devam edeceğiz, yolumuz açık olsun” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Bakan Bak ve protokol üyeleri hamsi pişirerek vatandaşlara dağıttı. Festival, yöresel sanatçıların atma türküleriyle ve ödüllü yarışmalarla devam etti.
Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın