AYDER'DE SONBAHAR VE KIŞI AYNI ANDA YAŞIYORSUNUZ

Ayder'de sonbahar ve kışı aynı anda yaşamak mümkün


- Doğu Karadeniz'in önemli turizm merkezlerinden Ayder Yaylası'nda bir tarafta karlı çam ağaçları, diğer tarafta renk cümbüşünün aynı anda görülebilmesi, turistlerin ilgisini çekiyor

Doğu Karadeniz'in önemli turizm merkezlerinden, doğal güzelliği ile öne çıkan Rize'nin Çamlıhemşin ilçesindeki Ayder Yaylası'nda, sonbahar ve kış güzelliklerini aynı anda görmek mümkün.

Yörenin önemli turizm alanlarından, her mevsim yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Ayder Yaylası'nda, özellikle hafta sonları yoğunluk oluşuyor.

 


Sonbaharın renklerini halen bünyesinde taşıyan, yağan kar ile ayrı bir güzelliğe de bürünen Ayder'i ziyaret eden yerli ve yabancı turistler, hem doğanın eşsiz güzelliği karşısında foto safari yapıyor hem de sevdikleriyle piknik yapıp tulum eşliğinde horon oynayarak doğal güzelliklerin tadını çıkartıyor.

Hafta sonu tatilini yemyeşil bir doğa ortamında ve şehrin gürültüsünden uzakta, ailece geçirmek isteyenlerin tercihi olan Ayder Yaylası, her yıl on binlerce yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlıyor.

- "Aynı anda hem kışı hem sonbaharı yaşıyoruz"

Ayder Yaylası'na gezmeye gelen turistlerden Nurdan Öter, yaylaya İzmir'den eşiyle geldiğini belirtti.

"Burası gerçekten anlatıldığı kadar güzel. Havanın soğuk olmasına rağmen buraya gelmemize değdi" diyen Öter, şöyle devam etti:

"Burada bir tarafa bakıyoruz, karlı çam ağaçlarıyla bembeyaz örtü, diğer tarafta adeta bir renk cümbüşü var. Aynı anda hem kışı hem sonbaharı yaşamış oluyoruz. Burada olmak gerçekten muhteşem bir duygu, muhteşem bir manzara. Herkese burayı gelip görmesini tavsiye ediyorum."

Ayder'e Trabzon'dan gelen Merve Savgur da ilk kez Ayder'e geldiğini anlatarak, "Kesinlikle gezilmesi ve görülmesi gereken bir yer. Özellikle bu aylarda doğada adeta bayram var. Herkesin burayı görmesini ve daha fazla tanıtılmasını istiyorum" diye konuştu.

Savgur, Ayder'de rengin her tonunu görmenin mümkün olduğunu söyleyerek, eğlenerek güzel vakit geçirdiklerini vurguladı.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın