"YÖRESEL ÜRÜNLERİMİZİ TANITMAK RİZE İÇİN BÜYÜK BİR HİZMET"

Vali Ersin Yazıcı, Talip Kahraman El Sanatları Merkezini ziyaret ederek, buradaki çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

 


Merkez bünyesinde çeşitli kursların verildiği atölyeleri gezen Vali Yazıcı, Rize’nin zengin el sanatlarına sahip çıkılması gerektiğini belirterek, meslek edindirmeye yönelik olarak düzenlenen kursların çok önemli olduğunu söyledi.
Teknik bilgiler ile geleneksel bilgileri birleştirerek çok iyi gelir kaynağı oluşturulduğunu belirten Vali Ersin Yazıcı; “El sanatları bir toplumun kültürünü yansıtması bakımından çok önemlidir. Kültürel değerlerimize sahip çıkarak hem geleneksel ürünlerimizi işlevsel hale getiriyoruz hem de ilimizin tanıtımına katkıda bulunuyoruz .” dedi.

 

 


Turizm açısından bazı tanıtım çalışmalarının bulunduğunu anlatan Vali Yazıcı, Rize'de üretilen bu özel işlerin gün yüzüne çıkması için çaba sarf edeceklerini kaydetti. Merkezde eğitim gören öğrencilerin çok güzel eşyalar ürettiğini belirten Vali Yazıcı şöyle konuştu:

"Rize köklü bir geçmişe sahip,  yöresel ürünleri tanımak, tanıtmak ilimiz için büyük bir hizmet. Kültürümüze sahip çıkan ve gelecek nesillere aktarılmasına vesile olan bu tür çalışmaları her zaman destekliyoruz ve desteklemeye devam edeceğiz." dedi.
 Vali Ersin Yazıcı, el sanatlarının gelecek kuşaklara aktarılması anlamında bu gibi merkezlerin önemli olduğuna dikkat çekerek,  merkezde kadınlara verilen eğitimler hakkında da yetkililerden bilgi aldı.Vali Yazıcı," El sanatlarımız, millî değerlerimizdir, toplumumuzu toplum yapan ve birleştiren güzelliklerimizdir. Bu eserlerin hepsi el emeği ve göz nuru. Bu yüzden her birinin değeri ayrı. Gayretlerinden dolayı kadınlarımızı ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum" dedi. 

 

 


Rize Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Muharrem Kazanbaş da Talip Kahraman El Sanatları Merkezi hakkında şu bilgileri verdi. “Rizeli hayırsever iş adamı Talip Kahraman´ın destekleri ile açılan Talip Kahraman El Sanatları Merkezi birçok bayana iş kapısı oldu.

 

 


Merkezde Rize Bezi dokumacılığı başta olmak üzere giyim ve cam süsleme eğitimi ve imalatı yapılıyor. Meslek sahibi olmanın yanı sıra dışarıdan gelen siparişler üzerine üretim yaparak oluşturdukları el emeği göz nuru ürünlerin pazarlanması ile gelir elde etme imkânı da bulan kursiyerler, usta öğreticiler tarafından yetiştiriliyor.  Türkiye’de sadece 7 ilde olduğu gibi bu merkezimizde de bilgisayar kontrollü cam süslemesi yapılmaktadır. Cam süsleme atölyemizde cam kesimi, cam işlemeciliği, cam baskı ve kumlama gibi birçok işlem yapılabilmektedir. Elde edilen bu ürünler merkezdeki mağazamızda satışa sunulmaktadır.”dedi.

 

 


Talip Kahraman El Sanatları Merkezini ziyaretinde Vali Ersin Yazıcı’ya, İl Millî Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş da eşlik etti.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın