Tahta arabalar "Laz Ralli"de yarıştı


Tahta arabalar "Laz Ralli"de yarıştı
- Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Dikkaya köyünde bu yıl sekizincisi düzenlenen etkinlikte, 28 yarışmacı tahta arabalarıyla birincilik için mücadele etti
- Yarışmacıların zor anlar yaşadığı etkinlikte 2 kişi hafif yaralandı

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Dikkaya köyünde tahta arabalarla gerçekleştirilen "Laz Ralli" etkinliği, renkli görüntülere sahne oldu.

Mekaleskirit Köyleri Sosyal Yardımlaşma, Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen etkinlikte, tahta arabaların parkura uygun olup olmadığı tek tek kontrol edildi.

Yarışlara, gençler kategorisinde 16, yaşlılar kategorisinde 6, çocuklar kategorisinde ise 6 olmak üzere toplam 28 kişi katıldı. Yaşlılar ve çocuklar 200, gençler ise 1 kilometrelik parkurda yarıştı.

Etkinlikte, önceki yıllarda yaşanan kazalar nedeniyle güvenlik önlemleri alındı. Yarış pistinin tehlikeli bölümlerine saman balyaları konulurken, yarışların yapıldığı parkur kenarına, "Aha düştün", "İlerisi viraj", "Dikkat et", "Dur" yazılı tabelalar yerleştirildi.

Yarışmacıların zor anlar yaşadığı etkinlikte, ufak çaplı kazalar meydana gelirken 2 kişi hafif yaralandı. 

Yarışta dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.

- "Kültürümüzü yaşatmaya çalışıyoruz"

Mekaleskirit Köyleri Sosyal Yardımlaşma, Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği Halil Kosanoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl "Laz Ralli" tahta araba etkinliğinin sekizincisini düzenlediklerini söyledi.

Kültürü yaşatmaya çalıştıklarını ifade eden Kosanoğlu, "Unutulmaya yüz tutan tahta araba kültürünü yaşatmak ve geleceğe aktarmak için her yıl bu etkinliği yapıyoruz. İnsanları bir araya getiriyoruz. Aynı zamanda yöremizin tanıtılmasını sağlıyoruz." dedi.

Kosanoğlu, yarışma sırasında bütün tedbirleri aldıklarını sözlerine ekledi.

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın