RİZE TANITIM GÜNLERİNDE KÜRTÇE AFİŞ!

Rize MHP aday adayı O.Cem Kazmaz İstanbul’da 8’incisi düzenlenen Rize Tanıtım Günlerinin afişlerinde Kürtçe isim bulunmasını eleştirerek “ Güneydoğu’da yaşanan Türkçe’yi ortadan kaldırma çalışmalarına Rize Dernekler Federasyonu ortak olmuştur” dedi.

Kazmaz açıklamasının devamında şöyle konuştu;

 

 

 

“Rize Dernekler Federasyonu organizasyonu ile Rize’nin tanıtımı adı altında 26-29 Mart tarihinde İstanbul'da düzenlenen Rize Tanıtım günlerinde hazırlanan afişlerin tarihe not düşecek bir skandala imza attığını hayretle gördüm.

İstanbul'da düzenlenen 8'inci Rize Tanıtım Günleri için, Türkçenin ve Türk İsminin sözlüklerden kaldırılmaya çalışıldığı bu günlerde ana dilimiz Türkçe yetmezmiş gibi Kürtçe olarak 'Haydi Gelun bi çay içelum' yazılı afişler hazırlanmış.

 

     1 milyon ziyaretçinin hedeflendiği organizasyonda Kürtçe afişlerle AKP hükümetinin açılım uydurmasına açıkça destek verilmiştir. Bu organizasyonda şenlik, tanıtım ve kardeşlik duygularını gölgede bırakacak şekilde AKP Propagandası yapılmış, Rize’yi tanıtacağız derken seçim öncesi AKP’ye destek çalışmaları deşifre olmuştur.

‘’Gelun bi çay içelim ‘’sloganını Kürtçeleştirmekle kazanılan tek şey seçim öncesi Dernek içerisinde aday adayı olanların yerlerini sağlama alma çalışmaları olmuştur.

 

Ana dilimiz Türkçemiz zorunuza mı gitti.

   İmralı canisinin bu organizasyona dahil edilme çalışmaları Rize’lilerin içini acıtmış, Güneydoğu’da Türkçe isimlerin büyük bir kararlılık ve destek içerisinde kaldırılma çalışmalarına Rize tanıtım günlerinin destek olması AKP’ye bağlılıklarını, Rize’ye ve Türkçeye İhanetlerini tarih büyük bir üzüntü ile izlemiş bulunmaktayım.

 

Böyle bir organizasyonun hiçbir siyasi düşünceye alet edilmemesi gerekmekteydi. Fakat yetkililer bu beceriyi gösteremeyip bu organizasyonu AKP ve İmralı canisi propagandasına dönüşmesi dolayısıyla organizatörler Rize’lilerden derhal özür dilemelidir”dedi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın