Üç Aylar ve Regaip Kandili Mesajı‏

Kutlu Zaman Dilimi Üç Aylar

 

 

Mevla’mızın rahmetinin sağanak sağanak yağdığı üç ayların ilki olan Receb-i Şerif ayına 21 Nisan Pazartesi günü itibari ile girmiş bulunmaktayız. 23 Nisan Perşembe’yi Cumaya bağlayan gece de “bol sevap, mükâfat ve fazilet” anlamına gelen Regaip Kandili gecesini idrak etmiş olacağız.

Bu üç aylık zaman dilimi, Sevgili Peygamberimizin (s.a.s) 'Recep ayı Allah'ın ayı, Şaban benim ayım, Ramazan da ümmetimin ayıdır' buyurduğu; Allah’ın rahmetine, Peygamberin şefkat ve hoşgörüsüne ve ümmeti kurtuluşa çağıran bir zaman dilimidir.

Sevgili Peygamberimiz (s.a.s), üç aylara ulaştığında: “Allah’ım! Recep ve Şaban ayını bizim için mübarek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır” şeklinde duada bulunurdu. Bizler de bu değerli zaman diliminden azamî ölçüde istifade etmenin ve kandil gecelerinin aydınlığında bereketli bir mevsim geçirmenin gayreti içerisinde olalım.

Bu üç aylık zaman dilimini en iyi şekilde değerlendirerek; kendimizi, Kur’an’ın insanlığa hidayet olarak gönderildiği, bin aydan daha hayırlı olan kadir gecesine ve bu gecenin içinde bulunduğu on bir ayın sultanı Ramazan’a hazırlayalım.

Bu mevsimde Efendimizin sünnetine uyarak kulluk hayatımıza bir çeki düzen vermeli ve ibadetlere daha sıkı sarılmalıyız. Özellikle Kur’an’ın manasına kulak vererek, gecelerimizi namaz, zikir ve dua ile ihya ederek, gündüzleri de sünnete uygun olarak oruçla geçirerek gelecek gün ve geceleri en güzel şekilde karşılamalıyız.

Bu kıymetli günlerin ve bereketli gecelerin Ümmet-i Muhammed’e ve bütün insanlığa barış ve huzur getirmesi temennisiyle, 14-20 Nisan tarihleri arasında idrak ettiğimiz Kutlu Doğum Haftası’nın bizleri; önce Allah’a, sonra da başta kendimiz olmak üzere tüm mahlukata karşı ihlas, samimiyet ve kardeşlik çerçevesi içerisinde başarıya ulaştırmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyor, üç ayların ilk gününde elim bir trafik kazası sonucu kaybettiğimiz görevlimiz Hamidiye Mahallesi Camii İmam-Hatibi Ali Yılmaz kardeşimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve camiamıza sabırlar diliyorum.

                                                                                                                      Yusuf DOĞAN

     İl Müftüsü


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın