Arıcılık meraklılarına Anzer'de 'arı safari'

Arıcılık meraklılarına Anzer'de 'arı safari'

 

 
- İkizdere İlçesine bağlı 2 bin 300 rakımlı Anzer Yaylası'nda doğa tutkunlarının yanı sıra arıcılığa ilgi duyanlar için de safari düzenleniyor
- Rize Kültür ve Turizm Müdürü Hocaoğlu:
- "Turizm literatürüne yeni giren ve turizm çeşitliliğinde arı safaricilik faaliyetinin yapıldığı önemli bir bölge. İnsanlar arıcılığın nasıl yapıldığını görmek ve incelemek için Anzer'de arı safariciliği yapılıyor"

 Rize'nin İkizdere ilçesine bağlı 2300 rakımlı Anzer Yaylası'nda  dünyaca ünlü balının nasıl üretildiğini merak edenler için arıcılık faaliyetinin yapıldığı yerlere turistik geziler yapılıyor.  

Dünyaca meşhur Anzer Balı'nın üretildiği bölge olmasının yanı sıra çok sayıda endemik türde çiçeğe de ev sahipliği yapan yayla, suyu ve doğal güzelliğiyle çok sayıda turistinin uğrak yeri olma özelliği taşıyor.

Rize Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu,yaptığı açıklamada, Anzer Yaylası'nın, çok önemli bir konumda olduğunu belirterek, bir ayağının Uzungöl, bir yandan Bayburt'a, bir yandan da Artvin'e bağlanan önemli bir koridorda yer aldığını belirtti.

Yaylanın sahip olduğu flora çeşitliliği bakımından da endemik koruma bölgesinde yer aldığını belirten Hocaoğlu, şu değerlendirmede bulundu:

"Anzer Yaylası, sahip olduğu flora ve endemik bitki türü sayesinde yöre halkı tarafından üretilen balıyla da dünyaca ünlü bir bölgedir. Aynı zamanda da doğal su kaynakları ve doğasıyla Rize'nin en önemli turizm bölgelerinden bir tanesi. Turizm literatürüne yeni giren ve turizm çeşitliliğinde arı safaricilik faaliyetinin yapıldığı önemli bir bölge. Arıcılık faaliyetlerinin yapıldığı, izlendiği, bitki ve flora çeşitliliğinin gözlendiği bu yönüyle de turistleri de kendine çeken önemli bir yer. İnsanlar arıcılığın nasıl yapıldığını görmek ve incelemek için Anzer'de arı safariciliği yapılıyor. Bu yönüyle de Anzer, Doğu Karadeniz turizminin önemli yerlerinden bir konumundadır"

Hocaoğlu, Anzer Yaylası'nda, Ayder Yaylası gibi konaklama tesislerinin çok az olmasından dolayı turistlerin sadece günü birlik ziyaret yaptığını söyleyerek, "Anzer, turistlerin günü birlik ziyaret ettiği bir yer. Foto safari, arı safariciliğinin yapıldığını turistik bir yer. Artık yöre insanımız da tatilini il dışına değil, kendi köyünde kendi yaylasında yapıyor" dedi.

İl dışında yaşayan vatandaşların tatilini geçirmek için yaylasını tercih ettiğini kaydeden Hocaoğlu, "Rize'ye yıllık 600 bin turist geliyor. Bu gelen yerli ve yabancı turistlerin bir çoğu da Anzer Yaylası'nı ziyaret ediyor. Anzer, suyundan, doğasın ve dünyaca ünlü balından faydalanılacak önemli bir yaylamız. Yeşil Yol Projesi tamamlanmasının ardından yaylayı ziyaret edecek turistlerin sayısında da önemli bir artış olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

-"Doğu Karadeniz görmeden cenneti gördüm demeyin"

Bölgeyi görmek için Ankara'dan gelen Sadık Akgül, Anzer Yaylasının balının ne kadar ünlü ve sağlıklı olduğunu herkesin bildiğini ifade ederek, "Ancak yaylanın balı kadar, suyu olsun doğası da çok büyüleyici ve etkileyici. Burada aldığınız oksijen ve nefes, sağlık ve dinçlik veriyor. Bunu da iliklerinize varıncaya kadar hissediyorsunuz. Gerçekten bu güzel doğanın eşsiz güzelliğini an ve an yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 

 

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın