Başkan Kasap Rize’deki Yerel Sanatçılarla Buluştu

 

Rize Belediyesi ve Rize Kadınlar Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma Derneği ( RİKADER )’in ortaklaşa düzenlemiş olduğu, Rize’nin Kültürü ve Sanatının konuşulduğu Yerel Sanatçılar buluşma toplantısının ilki Rize’de yapıldı.

Rize Öğretmenevinde Rize Belediyesi ve RİKADER’in ev sahipliğinde düzenlenen kahvaltılı toplantıya Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Eşi Menduha Kasap, Rize Belediye Başkan Yardımcısı İsmet Sivrikaya, Rize Belediyesi Özel Kalem Müdürü Zekeriya Tüfekçi, RİKADER Başkanı Selda Albayrak ve Rize’de Sanatsal anlamda yıllarını vermiş duayen isimler, atma türkü şairleri, ses sanatçıları, müzisyenler katıldı.

Rize’de ilki gerçekleştirilen toplantıda bir araya gelen müzisyenler, şairler ve ses sanatçıları Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ile sohbet ederek, Başkan Kasap’ın Rize’nin Kültür, Sanat ve sosyal alanda özverili çalışmalar yaptığını, bunu basından takip ettiklerini ve bu doğrultuda kendilerine yakın gördüklerini ifade ettiler. Ayrıca toplantıda Rize için Kültür, Sanat ve Sosyal anlamda neler yapılabileceği konusunda karşılıklı görüşler belirtildi. Müzisyen ve Sanatçılar olarak iki yıl önce bir dernek kurulduğunu ve bu doğrultuda tek çatı altında kaynaşmanın daha kolay sağlanıldığını ancak resmiyette var olan fakat kurmuş oldukları derneğin yer sorunu olduğuna vurgu yapan Sanatçılar Rize Belediyesinden bu konuda destek beklediklerini ifade ettiler.

Hafta sonunu ilimizde görev yapan Yerel Sanatçılarla bir arada geçiren Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Kıymetli Sanatçı kardeşlerim; İlimizde yerel sanatçılara yeteri kadar önem verilmediğinin farkındalığını hissederek sizlerle birlikte olmak istedim. Belediye olarak sosyal ve kültürel faaliyetlere elimizden geldiği kadar destek olmaya çalışıyoruz. Bu manada Sanatçılarında desteğe ihtiyacı olduğunun bilincindeyiz. Belediyelerin veya Kurum ve kuruluşların düzenleyecekleri festivallerde, etkinliklerde, özel gün ve haftalarda yerel sanatçılarımıza önem vermesi ve desteklemesi gerekmektedir. Dolayısıyla siz Rize’li sanatçılar olarak bu şehri yönetenlerden destek beklemeniz kadar doğal bir şey yoktur. Dünyadaki bütün ulusal kültürlerin çıkış noktası bir yerel noktadır. Yerelden yeşeren kültürler ulusal hale gelir. Bizlerde kendi şehrimizin sanatını ulusal arenalara taşımak ve şehrimizin tanıtımına katkı sağlamak adına çeşitli fuar ve tanıtım etkinliklerine sanatçılarımızla katılım sağlıyoruz. Sonuç olarak bu buluşmanın amaçlarından bir tanesi de, yerel sanatçılarımızın Rize’deki sorunları ve beklentilerinin neler olduğunun ortaya çıkarılmasıdır. Sanatçı; her ne kadar yeniyi bulmayı, olmayanı sunmayı, duygularını dile getirmeyi amaçlasa da, içinde bulunduğu duruma da, sanatını araç olarak kullanıp tepki göstermeyi, sanatının doğal sonucu kabul eder. Rize Belediyesi olarak imkânlarımız çerçevesinde yanınızda olmaktan mutluluk duyarız” dedi.

Toplantı daha sonda Rize’nin yöresel atma türkü şairlerinden Osman Efendioğlu ve Ahmet Çakar’ın atma türkü atışmasıyla son buldu.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın