8 MART BİRLİK VE BERABERLİK GÜNÜ

8 MART BİRLİK VE BERABERLİK GÜNÜ

 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle bu yıl Rize'de Rize Valiliği himayelerinde, Rize Belediyesi desteği ve sivil toplum kuruluşları işbirliği ile programlar düzenlendi.
Rize Valiliği ve Rize Belediyesi başta olmak üzere; Halk Eğitimi Merkezi, Gönül Elçileri Koordinasyon Birimi, Kent Konseyi Kadın Meclisi, Gönül Elçileri Derneği, Mağdur Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Ebruli Yaşam ve Sanat Derneği, RİKADER, Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneği işbirliği ile organize edilen program kapsamında sinema etkinliği, ev ziyaretleri ve Kadınlar Günü Özel Programı gerçekleştirildi.
Program kapsamında ilk olarak Gönül Elçileri Koordinasyon Birimi organizasyonu ve Gönül Elçisi Halit DUMAN'ın desteği ile kadınlar için sinema etkinliği düzenlendi. Sonrasında Rize Kalesi'nde RİKADER organizasyonuyla Rize Öncü Kadınlar Zirve Buluşması gerçekleştirildi.
Rize Valisi Ersin YAZICI'nın eşi Hanife YAZICI ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile hayat mücadelesinde karşılaştıkları zorluklara rağmen güçlü kalmayı başaran 8 kadın ziyaret edildi.
KUTSAL SAVAŞA DESTEK VERDİLER

 

Rize Gençlik Merkezi Çok Amaçlı Salonu'nda Kent Konseyi Kadın Meclisi koordinesinde düzenlenen Kadınlar Güzü Özel Programı'nda konuşma yapan Hanife YAZICI şu ifadelere yer verdi: "Türk kadını tarihimizin en eski dönemlerinden bugüne kadar toplumsal hayatımızın, millet ve devlet yapımızın odağında yer almış, her dönem fedakârlıkların en güzelini göstermiştir. İnsanın dünyaya gelişinden ve ilk eğitiminden itibaren kazanımlarında kadının emeği göz ardı edilemeyecek bir gerçek. Genel olarak baktığımızda kadınlarımızın daha üretken olduğunu görüyoruz ve bu gerçekten hareketle Rize'mizde kadınlarımızın üretim, sosyal ve kültürel alanda daha aktif olarak yer alması gerektiği inancıyla bu yönde önemli projeleri hayata geçiriyoruz.
Peygamber efendimiz de her zaman için kadının bilgili olması, kadına önem verilmesi ve güzel sözler söylenmesi gerektiğini belirtmektedir. Ömrü hayatı boyunca kadına verdiği değeri anlatmış ve bunu çevresine çok güzel yansıtmıştır.
Tarih boyunca Türk kadını hayatın her safhasında erkeklerin yanında her türlü sorumlulukları paylaşmış, özellikle Kurtuluş Savaşı'nda, mücadelenin her döneminde bu kutsal savaşa destek vermiştir.
Günümüzde artık Türk kadını toplumsal hayata etkin biçimde katılmaktadır. Çalışan, üreten kadınların sayısı hızla artıyor. Ülkemizde ve dünyanın farklı yerlerinde her alanda başarılı olmuş kadınlarımız var. Kadınların geldikleri noktadan büyük bir memnuniyet duyuyorum.
Kadın demek, aile demek, toplum demektir. Kadın demek huzur demektir, bereket demektir. Kadın demek insan demektir.
Kadın, annedir ve eştir. Ancak bütün bu rollerinin ötesinde, duyguları, düşünceleri, ümitleri, hayalleriyle kadın bir bireydir. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, farkındalık yaratılması için çok önemli bir fırsat oluşturmaktadır. Böylesi anlamlı günlerin kadınların sorunlarını dile getirme, paylaşma ve çözüm üretme konusunda bir fırsat olduğunu düşünüyorum.  
Nitekim toplumları, nesilleri meydana getiren, onları doğuran ve büyüten, topluma kazandıran da kadındır.
Millet ve aile yapımızın temel taşı olan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlar selam ve saygılar sunarım" şeklinde konuştu. Programda konuşma yapan Rize Belediye Başkanı Reşat KASAP'ın eşi Menduha KASAP da, Kadınlar Günü'nün tek bir güne sığdırılmaması gerektiğini ve her gün kadına değer verilmesi, hatırlanılması gerektiğini vurguladı .
Programda Halk Eğitimi Merkezi tarafından hazırlanan kadının toplumdaki yerini ifade etmek için, farklı meslek gruplarının tanıtıldığı çocuk gösterisi sahnelendi. RİKADER tarafından hazırlanan Kadınlar Günü konulu sokak röportajı videosu seyredildi. İl Müftü Yardımcısı Hakkı Gür "İslamiyette Kadının Yeri ve Kadın Hakları" konulu sunumunu gerçekleştirdi. Rize Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından organize edilen Rize Gençlik Merkezi Tiyatro Ekibi'nin gösterisi sahnelendi ve izleyicilere keyifli anlar yaşattı. Program kapanışında Halk Eğitimi Merkezi tarafından hazırlanan kokteylde tüm katılımcılar birlik ve beraberlik içerisinde duygu ve düşüncelerini paylaşarak hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın