Rize'de Tatilcilerin "zipline" keyfi

Tatilcilerin "zipline" keyfi
- Rize'nin Çamlıhemşin ilçesindeki Fırtına Vadisi ve dünyaca ünlü turizm merkezlerinden Ayder Yaylası'na gelen tatilciler, "zipline"nin tadını çıkarırken adrenalin dolu dakikalar yaşıyor
- İşletmeler, 75 metre yükseklikte, 160 metre uzunluktaki alanda müşterilere hem doğal güzellikleri yukarıdan görme imkanı sunuyor

 

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesindeki Fırtına Vadisi ve dünyaca ünlü turizm merkezlerinden Ayder Yaylası'na gelen tatilciler, "zipline" ile adrenalin dolu dakikalar yaşıyor. 

Karadeniz Bölgesi'nin önemli turizm merkezlerinden Ayder Yaylası'ndaki işletmeler, turistlerin ve tatilcilerin ilgi odağı haline gelen "zipline" ile konuklarına farklı bir doğa aktivitesi sunuyor. 

Ayder Yaylası'nda çelik halatlarla bağlanarak dağdan aşağı inilen bir aktivite olan zipline sistemini kuran işletmeler, 75 metre yükseklikte, 160 metre uzunluktaki alanda müşterilerine doğal güzellikleri yukarıdan görme imkanı sunuyor. Emniyet kemeriyle bağlandıktan sonra çelik halat yardımıyla vadinin karşı yakasına geçen ziyaretçiler, daha sonra aynı yolu izleyerek başladığı yere dönüyor. 

- "Arap turistler daha çok ilgi gösteriyor" 

 

 

İşletme sahibi Muhammet Sual, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgeye kurdukları zipline sistemine yerli, yabancı turistlerin yanı sıra Arap turistlerin daha çok ilgi gösterdiğini söyleyerek, "Bölgede 5 yıldan beri bu aktiviteyi yapıyoruz. Aktiviteyi yapan kişi ikinci defa yapmak istiyor. Dışarıdan göründüğü gibi değil. Herkesin bir defa denemesini talep ediyoruz." dedi.

Sual, aktiviteyi genci, yaşlısı herkesin yapabileceğini belirterek, "Herhangi bir beceri gerektirmiyor. Bazı turistler kendi cep telefonları ile o heyecanlı anlarını kaydedip paylaşılıyor. Doğaya uyumlu bir sitem. Müşterilerimize bu eşsiz doğanın güzelliği içerisinde bu heyecanı yaşatmaya çalışıyoruz. Binlerce kişi Fırtına Vadisi'nde ve Ayder Yaylası'nda zipline keyfi yapıyor. Her yıl bu talep giderek artıyor. Artık bir marka haline geldi." diye konuştu.

Filiz Özkaya Orhun da Samsun'dan tatil yapmak için geldiğini belirterek, "Zipline yapmak için de Ayder Yaylası'na geldim. Heyecanlı ve çok güzeldi. Korkacak bir şey yok. Daha uzun veya dağdan dağa olsaydı daha güzel olurdu. Tadı damağımızda kaldı. Adrenalin beni kesmedi." dedi.

 

 

Zipline keyfini ilk defa yaşadığını ifade eden Tarık Kefeli de doğanın içinde böyle bir aktiviteyi gerçekleştirmenin çok güzel ve eğlenceli olduğunu vurgulayarak, "Kayarken dağları gördüğümüzde hiç bir şeyi farketmiyorsunuz. Uçuyormuş hissini çok güzel veriyor. Bu heyecanı yaşadığım için bir kaç defa daha bindim."


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın