Rizeli Usta Ahşaptan 25 çeşit oyuncak yapıyor

Ahşaptan 25 çeşit oyuncak yapıyor
- Rize'nin İyidere ilçesinde yaşayan 23 yaşındaki Günaydi, ahşaptan hobi olarak yaptığı organik oyuncaklar ilgi görünce tank, uçak, helikopter, yat gibi oyuncaklar üretmeye başladı
- Oyuncakların yapımında çivi kullanmayan Ergeni, sadece bazı malzemeleri bir araya getirmek için yapıştırıcı kullanıyor
- Günaydi:
- "Mobilya cihazları büyük ve bu oyuncakların yapımına uygun değil. Elimdeki kısıtlı imkanlarla bu oyuncakları yapmaya çalışıyorum"

 

Rize'nin İyidere ilçesinde yaşayan Oğuzhan Günaydi, hobi olarak yapmaya başladığı ahşap oyuncakları babasının mobilya atölyesinde sergileyince vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Babasına ait mobilya atölyesinde hobi olsun diye organik ahşap oyuncak yapmaya başlayan 23 yaşındaki Günaydi, sosyal medyada ve babasının mobilya atölyesinde sergilediği ahşap oyuncakları satın almak isteyenlerin sayısında artış olunca sipariş almaya başladı. 

Ahşap oyma teknikleriyle helikopter, tank, tır, yat, dozer, kamyonet ve otomobil gibi organik oyuncaklar yapan Günaydi, ahşap oyuncakları 50 ila 500 liradan satıyor. 

 

 

Günaydi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, normalde turizmci olduğunu, baba mesleği olan mobilyacılıkla da ilgilendiğini belirtti. 

Bir yıldır ahşap organik oyuncak yaptığını söyleyen Günaydi, şöyle devam etti: 

"Eş, dost ve akrabalarımdan olumlu tepkiler alıyorum. Bugüne kadar 25 farklı ürün yaptım. Bunlardan bazılarını hediye ettim. Diğerlerini ise babamın dükkanında sergiliyorum. Görenler çok beğeniyor fakat bazı kişiler 'Boşuna uğraşıyorsun' diyor. Yaptığım oyuncaklar, piyasada doğal ya da organik oyuncak olarak biliniyor. Daha çok büyüklerin ilgisini çekiyor. Onlar da genellikle aksesuar veya süs eşyası olarak kullanmayı tercih ediyor. Bazıları ise bunları oyuncak diye almak istiyor. Bu anlamda talep de var." 

-"Babam bile boşuna uğraşma dedi"

Hobi olarak bu oyuncakları yapmaya başladığını ifade eden Günaydi, "Emek ve sabır isteyen bir iş. Bazen çok zorlandım ve bırakmayı dahi düşündüm. Babam bile 'Boş işlerle neden uğraşıyorsun' diye serzenişte bulundu ama sonunda ortaya çıkan çalışmaları görünce hem babam hem ben çok mutlu olduk. Sürekli kendimi bu alanda gün geçtikçe geliştirmeye çalışıyorum" diye konuştu. 

Oyuncakların yapımında en ufak bir çivi dahi kullanmadığını aktaran Günaydi, sadece bazı malzemeleri tutturmak için yapıştırıcı kullandığını, tamamen doğal ahşap ağaç kullanarak tüm oyuncakları yaptığını dile getirdi. 

Helikopterden dozere kadar, tırdan yata kadar kara, deniz ve hava araçlarından aklına gelen her çeşit oyuncağı yaptığını anlatan Günaydi, "Yapa yapa da kendimi geliştiriyorum. Tank, uçak gibi oyuncaklarım çok ilgi görüyor. 'Hediye et' diyen, isteyen çok. Oyuncakların fiyatlarını da harcadığım emeğe göre belirliyorum" değerlendirmesinde bulundu. 

-"Mobilya sektörüne yeni heyecan"

 

 

Ahşap oyuncaklara yoğun bir istek ve talep olunduğuna işaret eden Günaydi, şunları kaydetti:

"Elimizdeki mobilya cihazları büyük ve bu oyuncakların yapımına uygun değil. Elimdeki kısıtlı imkanlarla bu oyuncakları yapmaya çalışıyorum. Mobilya sektöründe büyük makineler olduğu için ve elimde oyuncak malzemelerini yapmaya uygun makineler olmadığı için zorlanıyorum ama bunu geliştirerek yeni bir sektör açmaya çalışıyorum." 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın