Haşimoğlu: "oteli yıkar, yeni bir otel inşa ederim"


Ayder Turizm Genel Müdürü Selami Haşimoğlu, her yıl ziyaretçilerin akınına uğrayan Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası'ndaki yapıların yıkım kararı ile ilgili görüşlerini paylaştı.

 


“BÖLGE TURİZMİ GELİŞECEK İSE OTELİ YENİDEN İNŞAA EDERİM”

 

Ayder Turizm Genel Müdürü Selami Haşimoğlu, dört mevsim hem yerli hem de yabancı ziyaretçilerin akınına uğrayan Rize’nin Çamlıhemşin ilçesindeki önemli turizm merkezlerinden biri olan Ayder Yaylası’ndaki yapıların yıkım kararı ile ilgili görüşlerini paylaştı.

 

 

Ayder Turizm Genel Müdürü Selami Haşimoğlu Çamlıhemşin Belediye Meclisi’nin aldığı 158 binanın yıkım kararını değerlendirdi. Yıkım kararının yıllardır tartışıldığını belirten Haşimoğlu, Karadeniz’in gözdesi Ayder Yaylası’nın 1988 yılında 27. Turizm bölgesi ilan edildikten sonra kamu tarafından denetimli bir gelişim göstermediğinin altını çizdi.

Ayder’in Turizm bölgesi ilan edildikten sonra, Orman Bakanlığının Ayder’i milli park ilan etmesi aynı zamanda Çevre Bakanlığı’nın bölgeye imar planı yapmamasının bugünkü sorunları doğurduğuna değinen Selami Haşimoğlu, Ayder’de bölge halkının kendi imkânlarıyla ahşap ve taş uygulamalı bölge mimarisine uygun, imarsız bir yapılaşma geliştirdiğini vurguladı. Ayder Turizm Genel Müdürü Selami Haşimoğlu, yetkililerin Ayder’de keşif yaparak bölgede yaşanan sıkıntıları doğru analiz edip ancak o şekilde doğru kararların alınabileceğinin altını çizdi.

 

“ Tesis kapasitesinin arttırılma imkanı olması durumunda, bölgedeki bir çok yatırımcı imar planı dahilinde bölge turizminin gelişimi için tesislerini yenilemek isteyecektir.”

 

 

2000’li yıllarda bölgenin imarının yeniden yapılandırılması ile ilgili öneride bulunduğunu belirten Haşimoğlu, Ayder Yaylası’nda bölge turizmine hitap eden yeni, modern yapıların olmadığının altını çizdi. Yıkım kararını değerlendiren Ayder Turizm Genel Müdürü Selami Haşimoğlu “Her yıl yerli ve yabancı birçok turisti ağırlayan Ayder Yaylası’nda turizmin gelişebilmesi için gerek yapıları gerekse imarı ile mevcut güzelliklerinin korunması gerekiyor. Gelecek nesillere de Ayder’i aynı güzellikte bırakmak için ciddi bir çalışma yapılması gerekiyor. Doğada nadir bulunan ve turizme yarar sağlayacak doğa, kaplıca ve kayak gibi özelliklerin Ayder’de bulunuyor. Bölgeye yeni bir vizyon kazandırmak amacıyla sadece yaz değil kış turizm ininde Ayder’e kazandırılması gerektiğini düşünüyorum. Haşimoğlu Otel olarak bölgenin ilk oteli olma özelliğini taşıyoruz. Tüm şartlarımız ile imara uygun olsak bile Ayder’in gelecek nesillere güzellikleri ile aktarılması için yetkililerden gelecek talepler doğrultusunda hiç düşünmem oteli yıkar, bölge turizmine hizmet edecek planlı programlı yeni bir otel inşa ederim” dedi


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın