CUMHURBAŞKANLIĞI SENFONİ ORKESTRASI RİZE'DE

CUMHURBAŞKANLIĞI SENFONİ ORKESTRASI İLE ‘KAMPÜSTE SENFONİK AKŞAMLAR’ TURNESİNİN BU YIL Kİ İKİNCİ DURAĞI RİZE

 

 

 

 

Yürüttüğü proje ve kurduğu platformlarla Türkiye’de kültür-sanatın gelişiminin en önemli destekçilerinden biri olan Doğuş Grubu, 2007 yılından bu yana Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın (CSO) ana sponsorluğunu üstleniyor. Doğuş Grubu bu sponsorluk kapsamında, 7 yıldır sürdürdüğü ‘Kampüste Senfonik Akşamlar’ (KSA) projesini bu kez Karadeniz’in farklı şehirlerine taşıyor. CSO ile klasik müziği Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki üniversiteler aracılığıyla gençlere ve bölge halkına tanıtmak ve sevdirmek üzere düzenlenen turne kapsamında, bu yıl 5 il ziyaret edilecek. Artvin, Rize, Trabzon, Ordu ve Amasya’da düzenlenecek konserleri üniversite öğrencilerinin yanı sıra dileyen herkes ücretsiz izleyebilecek. Turne kapsamında ünlü Türk besteci Muammer Sun tarafından orkestra için özel olarak yazılan “Oyun Havaları” isimli eserin dünya prömiyeri de gerçekleştirilecek.

Dünyada bugüne kadar kesintisiz devamlılık sağlamış, en köklü senfoni orkestralarından biri olan CSO, Doğuş Grubu ve üniversitelerin iş birliği ile 5-11 Kasım tarihleri arasında 5 şehirde konser düzenleyecek. Etkinlik süresince, CSO hem üniversitelerde öğrenim gören gençler hem de bu şehirlerde bulunan klasik müziğe ilgisi olan kişilerle buluşacak.

Cihat Aşkın CSO ile bir kez daha sahnede olacak

Prof. Rengim Gökmen yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, bu sene ziyaret ettiği illerde başarılı keman sanatçısı Cihat Aşkın ile birlikte tanınmış opera sanatçılarından soprano Görkem Ezgi Yıldırım ve tenor Aykut Çınar’a eşlik edecek.

Bu yıl turne kapsamında düzenlenecek konserlerde evrensel sanat müziğinin çok sevilen popüler olmuş yapıtları ile Karadeniz yöresine ait türkülere ve Anadolu müziğinden esinlenerek bestelenmiş ünlü Türk bestecilerinin eserlerine de yer verilecek.

Doğuş Grubu, yedinci yılına giren bu önemli projeyle CSO’yu daha önce ziyaret etmediği ya da uzun süre önce ziyaret etme fırsatı bulduğu illerdeki klasik müzikseverlerle buluşturmayı ve bu sayede klasik müziğin ülkemizdeki gelişimine katkı sağlamayı hedefliyor. Kampüste Senfonik Akşamlar Projesi ile 28 ilde 30 bini aşkın müziksevere ulaşıldı.

CSO’nun bu yıl ki ikinci durağı Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi

5 Kasım Cumartesi Artvin Çoruh Üniversitesi ile başlayacak olan CSO ile ‘Kampüste Senfonik Akşamlar’, 7 Kasım Pazartesi günü Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde sahne alacak.

Kampüste Senfonik Akşamlar Turnesi, 8 Kasım Salı günü ise Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi konseriyle devam edecek. CSO, 9 Kasım tarihinde Ordu Üniversitesi’nde gerçekleşecek konserin ardından, 11 Kasım Cuma günü Amasya Üniversitesi’nde vereceği son konserle Karadeniz turnesini tamamlayacak.

CSO, Rize’de bulunan müzikseverlerle Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde saat 19.00’da buluşacak.

Ücretsiz düzenlenen konserin biletleri Rize Basın Yayın ve Enformasyon Müdürlüğü’nden temin edilebilir.

Konser salonu yenilenmesi ile başlayan destek devam ediyor

Türkiye’nin ilk ulusal çocuk senfoni orkestrası Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası’nı kuran, 2005 yılından bu yana, bir marinada gerçekleştirilen ilk ve tek klasik müzik festivali olma özelliği taşıyan Uluslararası D-Marin Klasik Müzik Festivali’nin kurucu destekçiliğini üstlenen Doğuş Grubu, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kasım 2007’de imzaladığı bir protokolle ‘Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Teknik İyileştirme Projesi’ni başlatarak CSO’nun ana sponsoru oldu. Bir yıldan daha kısa bir sürede, Eylül 2008’de projenin tamamlanmasının ardından bina, 10 Ekim 2008’de sezon açılışı ile yeniden müzikseverlerle buluştu.

CSO’ya verdiği desteği sürdüren Doğuş Grubu, klasik müzik kültürünü büyük şehirlerden Anadolu’ya taşımak ve başta gençler olmak üzere ilgi duyan herkese klasik müzik sevgisini aşılamak amacıyla ‘Kampüste Senfonik Akşamlar’ projesini hayata geçirdi. 2009 yılından bu yana düzenlenen 6 turne ile 30 bini aşkın müziksevere ulaşan proje, gençlere ve müzik severlere klasik müziği sevdirmeye devam ediyor.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın