“FETÖ BİR NESLİMİZİ MAHVETTİ”

Rize Belediyesi tarafından düzenlenen “15 Temmuz ve Ülkemiz Üzerindeki Etkileri” konulu konferansta konuşan Prof. Dr. Mehmet Çelik, Türkiye’nin son yüz yılda 3 neslinin yitirildiğini, en sonuncusunu da FETÖ’nün mahvettiğini söyledi.

 

Konferansa, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BAŞKAN KASAP, “YÜZYILLARDIR SÜREN HAK VE BATIL MÜCADELESİ İÇERİSİNDEYİZ”

Rize Belediye Başkanı Kasap konferansın açılış konuşmasında, “Türkiye, yüzyıllardır hak ve batılın mücadele ettiği bir toprak parçasıdır. 15 Temmuz bu mücadelenin bir miladı olmuştur. Düşmanlarımız dışardan istila, içerden ise bir ihanetle çıkan tabloyu, başta Sayın Cumhurbaşkanımıız olmak üzere milettimiz ve güvenlik kuvvetlerimiz topyekün karşı duruşuyla bertaraf etmiştir. Bu hiçbirzaman son olmayacaktır. Bu nedenle bu toplum, bu millet her zaman uyanık olmalıdır.” Dedi.

ÇELİK, “BİRİNCİ NESLİMİZ ÇANAKKALEDE YOK EDİLDİ”

Çelik konuşmasında, “Bizim son yüz yılda yetiştirdiğimiz üç neslimizi mahvettiler. Birinci nesil Abdulhamid’in modern okullarda yetiştirdiği nesildi, onu Çanakkale’de yok ettiler” dedi.

İNGİLİZ KOMUTAN TÜRK MİLLETİNİNİN GENÇLİĞİNİ YOK ETTİĞİNİ İTİRAF ETTİ

İngilizlerin bu planını verdiğini bir örnekle açıklayan Çelik, “İngiliz Kraliyeti ingiliz donanmasının başkomutanı Hamilton’a “Bu kadar büyük maliyete sebep olan Çanakkale savaşının İngiltere açısından kazancı ne oldu?” sorusunu sordu. Hamilton ise, “Türk milletinin gençliğini yok ettik, istikbali karardı” cevabını vermiştir” diye konuştu.

ÇELİK, “SAĞCI SOLCU OLAYLARIYLA BİR NESLİMİZİ DAHA KAYBETTİK”

Çelik, “Demokrat parti vasıtasıyla kurulan Üniversitelerde yetişen ikinci neslimiz çok kaliteliydi. 65-80 arası. Ben de onlardan biriyim. Sağcısıyla, solcusuyla kaliteli çocuklardı. Okuyorlardı, düşünüyorlardı, tartışıyorlardı. Fakat bir gizli el iki tarafın eline silah verdi. Birbirlerine kırdıttılar, kalanları da biz hapishanelere doldurduk. İkinci neslimiz de öyle gitti” şeklinde konuştu.

ÇELİK, “ÜÇÜNCÜ NESLİMİZ FETÖ TARAFINDAN MAHFEDİLDİ”

Çelik, “Üçüncü neslimizde ise FETÖ tarafından ülkenin en zeki çocukları toplandı, ülkeye, vatana ve millet hain olarak yetiştirildi” diye konuştu.

Konferans, Vali Bektaş, Başkan Kasap, Rektör Karaman ve İl Başkanı Avcı’nın Çelik’e günün anısına hediye takdim etmesiyle son buldu.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın