Emitt fuarında Rize tarih ve kültürü ile ziyaretçilerin gözdesi oldu

Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap Emitt fuarında daha çok tarihi kültürümüzle geleneklerimizi yaşatıyoruz dedi.

 

 

 

İstanbul Beylikdüzünde bu yıl 21 incisi açılan Emitt fuarında Rize tarih ve kültürü ile ziyaretçilerin gözdesi oldu.

Rize'den, Rize Valiliği öncülüğünde Rize Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Ticaret Borsası’nın katıldığı Uluslararası Emitt Fuarı, İstanbul Beylikdüzü Tüyap Fuar alanında şehrin doğasını ve kültürünü tanıtmaya devam ediyor.

Bu yıl 21’incisi düzenlenen ve Türkiye'den 81 ilin yanı sıra 70'in üzerinde farklı ülkelerden 4 bin 500 sektör temsilcisinin katılımı ile gerçekleşen Uluslararası Emitt Fuarın’nda Rize’ye ait taş köprü, atmaca, tulum, armonika, Rize bezi ve atma türkü geleneği sanatçılar tarafından icra ediliyor.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize standına gelen misafirleri ağırlayarak onlarla sohbet ediyor, Rize ürünlerinden oluşan hediyesini takdim ediyor.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, “Şehrimizi bütün yönleriyle tanıtma fırsatı buluyoruz. Burada Türkiye’nin 81 ili ve 70’in üzerinde farklı ülkenin temsilcileri var. Kültürler arasında diyalog kurmanın da mümkün olduğu fuarda Rize’nin eşsiz doğasını ve kültürel özelliklerini dünyaya yansıtış oluyoruz” diye konuştu.

Emitt Turizm Fuarı 29 Ocak tarihine kadar İstanbul Beylikdüzü Tüyap Fuar alanında ziyaretçilere açık olacak.

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın